Populaarsust kogub äärmiselt ebatavaline valuvaigisti. Kas sina prooviksid? (2)

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Pepe Casanas on 78-aastane Kuuba talupidaja, kes laseb skorpionil Rhopalurus junceus ennast salvata, sest mehe sõnul aitab skorpioni mürk leevendada reumaatilisi valusid.

Tema looduslik abinõu ei ole seal enam väga ebatavaline. Kuuba teadlased on avastanud, et skorpioni Rhopalurus junceus mürgil on põletikuvastased ja valu leevendavad omadused ning see võib mõnel vähihaigel isegi kasvaja kasvu aeglustada.

«Ma asetan skorpioni kohale, kus tunnen parasjagu valu,» ütles Casana, seda samal ajal demonstreerides. Ta pigistas skorpionit nii kaua, et see lõpuks salvas teda, mille peale mees võpatas.

«See valutab mõnda aega, kuid siis see rahustab, ning hiljem mul ei ole enam valu,» ütles Casana.

Samal ajal väidavad mõned teistest riikidest pärit onkoloogid, et sellise mõju kinnitamiseks on tarvis täiendavaid uuringuid, kirjutab Huffingtonpost. Sellest hoolimata on juba 2011.aastast kasutanud skorpioni mürki Kuuba farmaatsiaettevõte Labiofam, kes toodad homöopaatilist ravimit nimega Vidatox.

Kuubas on juba tuhandeid patsiente Vidatoxi abil ravitud, ühe doosi maksumus on alla ühe euro. Välismaa mustal turul võib antud ravim maksta sadu kordi rohkem – doosi eest küsitakse lausa kuni 120 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles