Ülikallist ravi vajav raskelt haige laps jäi haigekassa abita (7)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa
Haigekassa Foto: Liis Treimann

Valitsuse kinnitatud haigekassa järgmise aasta tervishoiuteenuste loetelu pani kaks raskelt haiget last ebavõrdsesse olukorda: üks neist saab kallihinnalise ravimi ja teine jäetakse sellest ilma.

16-aastane Katerina vajab neerusiirdamisele pääsemiseks ülikallist ravimit Solirist ehk eculizumabi, kuid Eesti Haigekassa otsustas Solirise rahastamise siduda vaid ühe diagnoosiga, mis tähendab, et tüdruk jääb sellest ravimist ilma, vahendas ERR.

«Kui haigekassa ei saa tehtud, siis on võimalik loota heade inimeste peale, ega siin väga palju alternatiive ei ole,» tõdes haigekassa juhatuse esimees Rain Laane, lisades, et Eesti Haigekassa tegi need otsused ja soovitused meie nõukogule ja vabariigi valitsusele lähtuvalt ravimikomisjoni soovitustest.

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut ütles «Aktuaalsele kaamerale», et palub komisjonil otsus uuesti läbi vaadata.

Sikkuti sõnul lähevad asjad järgmisest aastast paindlikumaks, sest harvikhaiguste teenuste loetellu, mida rahastatakse, saab sagedamini lisandusi teha, kuid praegu puudub haigekassa juhatusel võimalus kokku lepitud reeglitest mööda minna.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles