Hooldusravikliiniku juht: vaimsete häiretega inimestele polegi Eestis kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas patsient.
Eakas patsient. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Dementseid, kes vajaksid pidevat hoolt, on Eestis üle 10 000, kuid erihooldekodudes on kohti ainult 2000-2500 patsiendile, ütles Ida-Tallinna keskhaigla hooldusravikliiniku juht Eve Karmo «Ringvaatele».

Karmo rääkis saates, et hooldekodudes on tõsised probleemid personaliga, sest seal ei ole meditsiinilist personali, hooldajad on koolitamata, nende sissetulek on väike ning ka nende prestiiž ühiskonna silmis on väga madal.

See töö on väga raske ja ainult palga eest tema sõnul head töötajat ei leia - vähemasti õendushaiglasse ei tule tööle inimene, kes seda tööd üldse teha ei taha. Ta tõdes, et paraku ei olegi vaimsete häiretega inimestele Eesti riigis tegelikult eriti kohta.

«Nii-öelda üldtüüpi hooldekodud, nagu see Kose Kodu ka minu teada on, võib-olla ei oskagi nendega teistmoodi ringi käia. Erihooldekodusid on Eestis umbes 2000-2500 patsiendile, aga näiteks dementseid, kes on väga raskes seisus, vajaksid pidevat järelvalvamist, on üle 10 000,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles