Prioriteedid nihkes: terviseameti uus koduleht teeb perearsti nimistust loobumise imelihtsaks

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseamet
Terviseamet Foto: GEORG K6RRE / PM/SCANPIX BALTICS

Kuigi terviseamet on varasemalt kurtnud perearstide nimistust loobumise üle, jätab ameti uus perearstidele suunatud koduleht mulje, justkui ärgitataksegi perearsti just seda tegema. Sealjuures tegevuse alustamise või tööalaste konkursside kohta info puudub.

Oktoobri lõpus kirjutas Postimees, et terviseamet on hädas nimistut mitte täielikult täitvate ja suisa nimistust loobuvate perearstidega. Sel aastal on terviseamet suisa 18 korral inimesi perearsti nimistusse ka sundmääranud, kuna mitmed perearstid vabatahtlikult nimistut suurendama nõus ei olnud.

Seda üllatavam on, et terviseameti perearstidele suunatud lehel puudub info tegevuse alustamise kohta, samal ajal kui nimistust loobumine on tehtud imelihtsaks. Samuti on ainus allalaaditav dokument lehel just avaldus nimistust loobumise kohta.

Foto: Kuvatõmmis terviseameti kodulehelt

Terviseameti tervishoiuteenuste osakonna juhataja Pille Saare selgitab seda aga tehniliste põhjustega.

«Kuna terviseameti kodulehekülg on värskelt uuendatud, pole ka kõik rubriigid tehnilistel põhjustel hetkel veel täielikult komplekteeritud, kuid sarnaselt vana kodulehega ilmub ka uuele kodulehele info nii konkursside, tegevuse alustamise kui muude dokumentide kohta,» ütles ta.

Saare kinnitas, et nimistust loobuma ei ärgitata mitte ühtegi perearsti. Nimistust loobumise avaldus lisati tema sõnul kodulehele vastu tulles perearstide soovile, et oleks võimalik nimistust loobumise korral täita standardiseeritud avaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles