Valga haigla liitus Tartu Kliinikumi e-infosüsteemiga

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus infosüsteem aitab mugavamaks muuta nii arsti kui patsiendi elu.
Uus infosüsteem aitab mugavamaks muuta nii arsti kui patsiendi elu. Foto: Sille Annuk.

Tartu Ülikooli Kliinikum alustas maakonnahaiglate liitmist e-infosüsteemiga, mis aitab arstidel näha terviklikku pilti patsiendi haiguloost ja ravist.

Eestis on võimalik näha haiguslugude andmeid digiloost ja lugeda kaugelt röntgenpilte, kuid haiglate infotehnoloogiasüsteemid on erinevad ja nad ei näita tervikuna kõike. Valga haiglal ja TÜ Kliinikumil on nüüd ühtne e-infosüsteem.

Tartu Ülikooli Kliinikumi informaatikateenistuse projektijuht Tiina Krampi sõnul parandab liitumine kahe haigla raviteenuse kvaliteeti. «Arstid näevad tervikuna, kuidas on patsienti ravitud eelmises raviasutuses, kui patsient liigub Tartu ja Valga haiglate vahel.» Ta mainis, et tulevikus võimaldab ühtne infosüsteem teha paremaid konsultatsioone Tartu ja Valga vahel, vahendab ERR-I «Raadiouudised.»

Valga haigla uue juhi Margus Hulsti sõnul peaksid liituma ka teised TÜ kliinikumi osalusega haiglad, kuid selleni jõudmiseks kulub veel palju aega ja raha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles