Gripi vastu vaktsineerimine läks viimaks moodi

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin saabus Eesti apteekidesse müügile juba oktoobris.
Gripivaktsiin saabus Eesti apteekidesse müügile juba oktoobris. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Gripihooaja ja tänavuse aasta alguseks on vaktsiinid hulgimüügist ja vaktsineerimiskabinettidest otsas, kuid vähestes apteekides ning perearstikeskustes veel saadaval. Tänavu toodi Eestisse poole rohkem gripivaktsiini kui mullu.

Ravimiameti tgevuslubade ja inspektsiooni büroo vaneminspektor Klara Saar rääkis Terviseuudistele, et sel gripihooajal on Eestisse toodud ligi 123 000 annust gripivaktsiini (24 980 annust kolmevalentset vaktsiini Influvac ning 98 000 annust neljavalentset vaktsiini VaxigripTetra). «See ületab eelmisel hooajal turustatud kogust üle 50 protsendi,» lisas ta.

Mullune partii omakorda oli suurem varasemate hooaegade vaktsiinikogustest. Võib öelda, et käesoleval hooajal on Eestis vaktsineeritud gripi vastu pea iga kümnes inimene.

«Gripi vastu vaktsineerimise kõrgaeg oli sügisel enne gripiviiruste levikut, aga vaktsineerida võib ka praegu – immuunsus tekib ligi 2–3 nädala jooksul, seevastu oht grippi nakatuda kestab kevadeni,» sõnas Saar.

Loe pikemalt Terviseuudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles