Naisel avastati kurku kinni jäänud tabletileht alles 17 päeva pärast

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Csaba Deli / PantherMedia / Scanpix

Põhja-Iirimaal elas üks neljakümnendates aastates naine, kel oli 17 päeva tabletileht kurgus kinni. Ta neelas valuvaigistilehe alla keset ööd.

See avastati pärast viit visiiti haiglatesse. Tabletileht oli kinni söögitoru ülemises osas. Kui patsient järgmisel hommikul murega esmaabisse pöördus, siis kurtis ta ebamugavustunnet ja raskust neelamisel. Nimelt ei olnud naisel aimugi, et ta sellise asja on alla neelanud. Tõenäoliselt tegi ta seda unesegasena öösel.

Ülevaatusel ei näinud arstid, et midagi oleks valesti olnud. Kõik hingamisteed paistsid esmapilgul avatud. Tal paluti tagasi tulla, kui asi paremaks ei lähe. Naine läkski kolme päeva pärast tagasi. Teda raviti steroidide ja valuvaigistitega 48 tundi, seejärel sümptomid paranesid ja ta kirjutati haiglast välja.

Viis päeva hiljem tehti videofluoroskoopiline uuring baariumiga, kuid ka see ei näidanud midagi kahtlast. Lõpuks tehti naisele gastroskoopia, millega võõrkeha kurgus ka avastati.

Naine sõnas, et tegemist oli väga hirmsa kolme nädalaga. Ta ei suutnud pilti nähes uskuda, et midagi sellist tal kurgus oli. Vaata pilti SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles