«Lähed öösel nelja tee risti ja võtad end alasti» ehk Avandi parodeerib imeravitsejaid (4)

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Näitleja Märt Avandi mängib imeravitsejat terviseameti uues kampaanias «Tervis pole naljaasi», millega soovitakse tõsta inimeste teadlikkust ebaraviga seotud terviseohtudest ning rõhutada teaduspõhise tervishoiu eeliseid.

«Tahame meelde tuletada, et Eesti tervishoid on kvaliteetne ja usaldusväärne ning et tervisemurega tuleb alati pöörduda arsti poole,» ütles terviseameti põhja regionaalosakonna juhataja Ester Öpik.

Tema hinnangul on oluline, et inimesed suudaksid iseseisvalt vahet teha tõenduspõhisel tervishoiul ja ebaravil, sest ebaravi pakutakse sageli väga atraktiivsel ja esmapilgul usaldusväärsel moel. «Ebaravitsejad kasutavad oma toodet või teenust reklaamides sageli segadusse ajavaid termineid, mis tegelikkuses midagi ei tähenda.»

Ebaravi all mõistetakse nii ravitoimeta tooteid kui ka teenuseid. Kuigi ebaravi ise või selle käigus inimesele pakutav preparaat ei pruugi alati otseselt tervist kahjustada, võib raske tervisemure korral tõenduspõhise tervishoiu hülgamine ja ebaravi eelistamine lõppeda väga raske tervisekahjustuse või surmaga.

Kampaania teemalehelt leiab infot nii ebaravi olemuse kui ohtude kohta, lisaks saab kodulehelt ja terviseameti Facebooki ning Youtube teemalehtedelt vaadata rohkem ebaravi-teemalisi videoklippe, kus peaosa mängib Märt Avandi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles