Hakka püsiannetajaks: kohvitopsile kuluv summa kuus katab ühe lapse teraapiaseansi kulud (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui annetada mitmele kohvile kuluva summa või kutsuda püsiannetama ka lähedasi ja sõpru, katab aasta jooksul kogunev toetussumma juba palju suuremaid ravikulutusi.
Kui annetada mitmele kohvile kuluva summa või kutsuda püsiannetama ka lähedasi ja sõpru, katab aasta jooksul kogunev toetussumma juba palju suuremaid ravikulutusi. Foto: Mile Atanasov / PantherMedia / Mile Atanasov

Rohkem kui 2000 inimest toetavad Lastefondi kaudu püsivalt laste ravikulude katmist.

Möödunud aastal annetasid TÜ Kliinikumi Lastefondile püsivalt 2031 eraisikut kokku ligi 200 000 eurot. 

Lastefondi strateegiajuht Küllike Hein ilmestab, et aasta jooksul iga kuu keskmiselt ühele kohvitopsile kuluva summa annetamine katab ühe lapse ühe teraapiaseansi kulud. «Kui annetada mitmele kohvile kuluv summa või kutsuda püsiannetama ka lähedasi ja sõpru, katab aasta jooksul kogunev toetussumma juba terves kuus ravitoidule, abivahendi rendile, järjepidevatele teraapiatele või mõnele teisele toetusvajadusele kuluva summa, mida fond aitab raskelt haiget last kasvatavatel peredel igakuiselt katta.»

Lastefondile saab teha nii üldpüsiannetuse kui ka konkreetselt sihtotstarbeliselt mõne toetusprojekti või püsivalt abi vajava lapse heaks, kirjutades selgitusse vastava märksõna või lapse nime.

Lastefondi püsiannetajad on inimesed, kes on toetanud fondi kaudu abivajajaid vähemalt kuuel korral aastas. Keskmine püsiannetaja annetab kümme korda aastas kümneeurose summa. 70 protsenti püsiannetajatest on naissoost ning ligi pool püsiannetajatest kuuluvad 30–39-aastaste vanusegruppi.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi nelja ja poole miljoni euroga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles