Võileivas peitunud hambaork oleks noore sportlase äärepealt tapnud

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poisil tuli hiljem meelde, et söödud võileib ei läinud hästi alla.
Poisil tuli hiljem meelde, et söödud võileib ei läinud hästi alla. Foto: Nataliya Hora / PantherMedia / Nataliya Hora

Noor sportlane kaotas äärepealt elu, kui neelas enda teadmata hambaorgi alla.

18-aastase sportlase hirmutavat peaaegu kolm nädalat kestnud haiguslugu kirjeldati ajakirjas The New England Journal of Medicine, vahendab Fox News. Poiss neelas alla võileiva sees olnud viiesentimeetrise hambaorgi, mis jõudis küll seedetrakti, kuid torkas läbi soolika seina ja läbis arterit.

Professionaalse sportlasena kirjeldatud poiss oli oma treeningmeeskonnaga väljasõidul, kui tal tekkis palavik ja valu alakõhus. Ta läks erakorralise meditsiini osakonda, kust ta välja lasti, sest diagnoosi eisuudetud panna. Kaks nädalat hiljem oli poiss haiglas tagasi valu, verega väljaheites ja üle 39 kraadise palavikuga.  Ta külastas teise linna erakorralise meditsiini osakonda, kus talle tehti magnetresonatstomograafia, kus ei leitud midagi.

Olenemata kõigist testidest ja uuringutest, ei märganud hambaorki ükski arst. Haiguse põhjus leiti alles opereerides. Poiss saadeti tagasi pere juurde ning kaks nädalat hiljem tehti talle kolonoskoopia. Teismelise seisund halvenes äkki ja tal oli veremürgistuse oht. Arstid panid ta operatsioonilauale ning alles siis leiti muret tekitanud halbaork. Selle eemaldamine tõi kaasa aga uue rea eluohtlikke probleeme, mistõttu pidid arstid talle veel mitu operatsiooni tegema. Kui hambaork välja võeti, hakkas arterist verd purskama ning arstid pidid lõpuks eemaldama kolm sentimeetrit arterist ja asendama selle poisi reiest võetud veeniga.  

Lõpuks ütles noormees ka ise, et mäletas, et sõi võileiba, mida oli raske neelata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles