Kas on normaalne, kui seksides tekib pissihäda?

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Voodirõõmudele võib kriipsu peale tõmmata tung tormata vahepeal tualettruumi, sest seksi ajal on tekkinud kibe pissihäda. Miks seks kutsub mõnikord või kogu aeg esile soovi urineerida?

Üks põhjustest võib olla see, et kiremöllus ei tulnud pähe enne seksi põit kergendada ja häda oleks platsis nii või naa, kirjutab Health24.

Teiseks sagedaseks põhjuseks on seksides põiele suurenev surve, mis tuleneb asendist või partneri jõulistest liigutustest.

Rolli mängib ka tupe kuivus. Tundlikkus libestusaine või kondoomi suhtes võib põhjustada ärritust ja paistetust kuseteede ümber – seegi võib esile kutsuda pissihäda. Samuti võib olla kurjajuureks olla põiepõletik, mis annab endast veelgi hullemini tunda seksi ajal.

Põhjuseks võivad olla ka ebatõhusalt toimivad vaagnapõhjalihased, mille tulemuseks võib olla põiepidamatus ja üleüldine ebamugavustunne «seal all».

Samuti võib pissihäda-tunne olla märk kohe saabuvast orgasmist. Tegu võib olla ka ejakulatsiooniga ehk suguelunditest vedelikujoa vabanemisega, mida kogeb kuni 54 protsenti naistest ning millega kaasnevad urineerimisega sarnanevad tundmused. Kui pissihäda pärast väga intensiivset tunnet möödub, on tegu eeldatavasti ühega neist.

Kui tung keset seksi tualetti jalutada on pidev, siis proovi eemaldada tegurid, mis võivad tundmust põhjustada ja hinda seejärel enesetunnet. Kui see ei aita, konsulteeri arstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles