Selle joogi tarbimist piirates väheneb rinnavähi tekkimise oht

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba üks alkoholi sisaldav jook päevas tõstab vähiriski.
Juba üks alkoholi sisaldav jook päevas tõstab vähiriski. Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Antonio Guillen Fernández

Austraalias äsja läbi viidud uuringus selgus, et enamik naisi usub, et alkoholi tarbimisel ja rinnavähi tekkel pole mingit erilist seost. Teadlased hoiatavad, et see on kaugel tõest.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on rinnavähk naiste seas kõige levinum vähivorm. Selle tekkimise tõenäosust mõjutavad mitmed riskifaktorid: eelkõige sugu ja vanus, samuti füüsilise aktiivsuse tase ja ülekaalulisus, vahendab Medical News Today.

Alkoholi tarbimine on riskitegur, mis mängib rinnavähi tekkes suurt rolli ja see on leidnud teadusuuringutes korduvalt kinnitust. Juba üks alkohoolne jook päevas tõstab rinnavähi arenemise tõenäosust.

Austraallannade hulgas uuringu läbi viinud teadurid on mures, et naised ei ole teadlikud alkoholiga seotud rinnavähi riskist. Nad olid pigem nõus alkoholi tarbimist piirama selleks, et see ei mõjutaks negatiivselt nende kehakaalu, suhteid ega elustiili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles