Logopeedide nappus sunnib abi otsima kaugel kodust

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on logopeedidest puudu.
Eestis on logopeedidest puudu. Foto: PantherMedia/Scanpix

Logopeedilise abi kättesaadavus on paljudes kohtades kasin, kuid mõnes maapiirkonnas niisuguseid spetsialiste polegi ja osa abivajajaid on sunnitud kodust kaugelt abi otsima, kirjutab ERR portaal.

Eesti logopeedide ühingu eestseisuse liige, Põhja-Eesti taastusravikeskuse logopeed Annika Suurküla ütles, et logopeedide nappus tekkis majanduskriisi ajal, mil Tallinnas koondati esmajärjekorras tugispetsialistid või vähendati nende koormust ja palga vähenemine põhjustas erialast emigratsiooni.

Suurküla sõnul on praegu olukord selline, et kui täiskasvanud inimesel on kõnehäire, näiteks insuldi tagajärjel tekkinud afaasia, siis jääb ta oma murega üksi, kui ta just mõnes suuremas linnas ei ela.

Haridusministeerium loodab probleemile leevendust kooli tugispetsialistidele antud lisarahast ja vastuvõtu suurendamisest ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles