Taimetark põhjustas alternatiivraviga diabeetikust poisi surma

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herbalist pidas arbuusi looduslikuks insuliiniks.
Herbalist pidas arbuusi looduslikuks insuliiniks. Foto: PantherMedia/Scanpix

Herbalist ehk taimsete ravimeetodite harrastaja pandi vangi pärast 13-aastase I tüübi diabeediga poisi surma, kellele ta oli soovitanud insuliini asemel ravi enda taimsete toodetega.

Herbalist Timothy Morrow külastas 2014. aastal diabeedi komplikatsioonide tõttu äärmiselt haiget poissi ja ütles ta vanematele, et nad ei annaks talle insuliini, mida lastearst oli välja kirjutanud, kirjutab CNN. Selle asemel soovitas Morrow taimseid tooteid, mida ta müüs. YouTube videodes väidab mees, et «insuliin on mürk süsteemile» ja et arbuus, suvikõrvits ja rohelised oad on looduslik insuliin.

Poiss suri järgmisel päeval südame seiskumise tagajärjel. Keha surmajärgselt uurinud meditsiinieksperdi sõnul oleks saanud seda õige raviga ennetada.

Poisi ema Maria Madrigal ütles sel kuul toimunud kohtuistungil, et ta usaldas Morrow meditsiinilisi nõuandeid ja võttis osa ta klassidest. Madrigal rääkis, et herbalist tahtis, et ta arstide nõuandeid ei kuulaks ja kinnitas, et ta poja elu pole ohus. Emale ei ole poisi surmaga seoses süüdistusi esitatud.

Kohus mõistis Morrow süüdi litsentsita meditsiini praktiseerimise eest ja ta peab veetma 120 päeva vanglas. Lisaks määrati talle 48 kuud katseaega ja 5000 dollari suurune trahv. Mees peab oma taimsele kaubale lisama ka hoiatussildid, tasuma poisi matusekulud ja läbima lasteahistajatele mõeldud aasta kestva nõustamisprogrammi. Nimelt oli Morrow nimel ka teine väärteomenetlus, kus teda süüdistati lapse ahistamises.

Morrowle anti hoiatus, et kui tema tegevus seostub tulevikus veel mõne surmajuhtumiga, võib teda oodata mõrvasüüdistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles