Riik toetas veebruaris vähiravifondi 115 000 euroga, rahvas lisas sama palju

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie aasta jooksul on fondist toetust saanud kokku ligi 600 inimest.
Viie aasta jooksul on fondist toetust saanud kokku ligi 600 inimest. Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Jiri Hera

Veebruaris laekus vähiravifondi «Kingitud elu» üle 233 000 euro, millest poole moodustab riigieelarveline toetus. 

Fondi nõukogu kiitis veebruaris heaks 17 inimese ravi toetamise ning jätkusid veel paljude teiste ravid. Kokku panustati vähipatsientide tervisesse ligi 135 000 eurot. 

Veebruaris kanti vähiravifondile üle ühekordne riigieelarveline toetus summas 115 000 eurot, mille Riigikogu eelmisel aastal nn poliitiliste katuserahade jagamisel kinnitas. Riigipoolne rahaline tugi moodustas mullu umbes 4 protsenti vähiravifondi tuludest. 

«Viie aasta jooksul on fondist toetust saanud kokku ligi 600 inimest ning fondi on kogunenud Eesti inimeste heategudena üle 6,1 miljoni euro,» lausus vähiravifondi «Kingitud elu» tegevjuht Katrin Kuusemäe. «Käivitasime sihtotstarbeliste annetuste kogumise kampaania Maalehe endise ajakirjaniku ja riigiametniku Agnes Jürgensi ravi toetuseks. Agnese raviks kogunes tuhandeid eurosid ja see jätkub.»

Annetusi koguti Trad Attacki ja Placido Domingo kontsertidel, kaubanduskeskustes Tallinnas, Tartus ja Pärnus, korvpalli Tähtede Mängul Tartus, Eesti Laulu finaalkontserdil, Made in Estonia 2019 festivalil, vabariigi aastapäeva paraadil ja mujal. Fondi missiooni panustasid Tallinna Inglise Kolledži noored, räppar Nublu oma fänninänni heategevusliku müügiga, restoran Snoob, Rukkilille lasteaia lapsed ja paljud teised. Sel sügistalvel on kaubandusvõrgus müüdud üle 16 500 vähiravifondi heategevusliku helkuri, millega on lisandunud fondi üle 30 000 euro. 

Seoses sellega, et Maksu-ja tolliamet tagastab neil päevil Eesti inimestele rekordilise summa (ligi 200 miljonit eurot) enammakstud tulumaksu tegi vähiravifondi fänn Raili toreda ettepaneku: kui iga inimene annetaks tagastatud tulumaksust näiteks 2 protsenti vähiravifondile, teeks see kokku miljoneid eurosid.

Fondi kodulehel on võimalik pangalinkide kaudu vormistada end mõne sekundiga püsiannetajaks. Nüüd saab annetada internetis ka mobiiliga – annetussumma lisandub mobiiliarvele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles