Mõnekuulise vahega vähidiagnoosi saanud paar uuendas abieluvannet kahel korral

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Michelle Murdoc / SWNS

Michelle Murdockil (39) ja tema abikaasa Brianil (39) diagnoositi mõlemal vähk, seda kõike mõnekuulise vahega. Vähidiagnoos tekitas Chicagost pärit paaril soovi oma abieluvannet uuendada lausa kahel korral – esimesel korral vähiravi ajal ja teisel korral tähistamaks terveks saamist.

Kahe lapse isal Brianil diagnoositi verevähk 2015. aastal ning juba järgneva aasta jaanuaris avastati rinnavähk tema naisel Michellel. Perekond tähistas parasjagu Briani vähist vabanemist, kui saabusid halvad uudised Michelle diagnoosi kohta. Ja kui naine oli just lõpetanud intensiivse kemoteraapia sessiooni ja kiiritusravi oli poole peal, selgus kurb tõsiasi, et ka mehel on vähk tagasi tulnud. Üheskoos vähiravi saamine muutis paari sõnul nende suhte tugevamaks kui kunagi varem, kuid v-sõna nad laste kuuldes ei kasuta, sest sellega seostuvad neile negatiivsed tunded.

«Mõnes mõttes olin Briani vähidiagnoosi tõttu enda omaks paremini valmistunud,» ütles Michelle. «Kui Brian haigestus, siis palusin jumalat, et ta ei võtaks lastelt nende issit. Kui ma ise haigeks jäin, siis muretsesin, et kuidas seda lastele seletada. Lõpuks ütlesimegi lihtsalt, et emme ja issi on haiged ja võtavad ravimeid, et varsti terveks saada. Paarina vähki põdemine on muutnud meie perspektiivi elule. See on avanud minu silmad, mis on elus tegelikult oluline. Elu on väga lühike ning sa pead elama hetkes,» usub Michelle.

Brian lisas: «Kui Michelle vähidiagnoosi sai, siis oli see hirmutav ja lõi mu korraks täiesti jalust. Samas ma teadsin, et me peame laste pärast väga tugevad olema. Aga kui mul endal vähk tagasi tuli, siis ei olnud see enam nii hirmus, sest olin seda kõike juba korra kogenud. Ma ei olnud vähi naasmise tõttu endast väljas, sest teadsin, et pean lihtsalt võitlust jätkama.»

Briani sõnul oli ta enne vähidiagnoosi väga tööle orienteeritud inimene, kuid nüüd seab ta perekonna esikohale. «Ma töötan ikka palju, kuid kui mul on valida, kas veeta laupäev tööd tehes või oma lastega aega veetes, siis võidavad lapsed iga kord,»  sõnas mees.

Paar uuendas oma abieluvannet nii Las Vegases kui ka Hawaiil. «Meie jaoks oli oluline seda teha, sest pärast kõike läbielatut hindame üksteist veel enam,» ütles Michelle. «Minu naine on imeline, ta hoolitseb kõikide eest ja on meie perekonna kalju,» ütles Brian lõpetuseks.

Foto: Michelle Murdock / SWNS
Foto: Michelle Murdock / SWNS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles