Kahe emakaga naine sünnitas haruldaselt lühikese aja jooksul kolm last

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Naise teist rasedust ei avastatud, sest talle ei tehtud ultraheli. Pilt on illustreeriv.
Naise teist rasedust ei avastatud, sest talle ei tehtud ultraheli. Pilt on illustreeriv. Foto: Nils Weymann / PantherMedia / Nils Weymann

20-aastane Bangladeshi naine sünnitas kaksikud 26 päeva peale oma esimese lapse ilmale toomist.

Arifa Sultana sünnitas poisslapse selle aasta veebruari lõpus, kirjutab CNN. Peale normaalset sünnitust lasti ema ja laps haiglast välja ning vähem kui neli nädalat hiljem kirjutati uuesti sisse teise haiglasse.

Naist ravinud günekoloog Sheila Poddar rääkis portaalile, et naine tuli haiglasse kõhuvaluga. Arstid tegid talle ultraheli ja avastasid, et Sultana ootas kaksikuid. Sultanal oli kaks emakat, seega eostati ja kasvasid esimene laps ning kaksikud eraldi emakas. Naisele ei tehtud enne esimest sünnitust ultraheli ning teist rasedust ei märgatud. Kaks emakat pole günekoloogi sõnul väga ebatavaline, sest arenedes moodustub elund kahest juhast, mis kasvavad hiljem kokku. Mõnel naisel seda ei juhtu ja kahte juha eraldav sein ei kao.

Naise arst tegi Sultanale erakorralise keisrilõike ja aitas ilmale tuua poisi ja tüdruku. Kolm last ja ema on nüüd hea tervise juures. Kaksikraseduse tõenäosus on umbes üks miljonist ning veelgi haruldasem on selle märkamata jätmine raseduse ajal. Siiski juhtub günekoloogi sõnul eraldatud maapiirkondades, et emad ei tea, mitut last nad kannavad või, et üldse rasestunud on. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles