Südamlik lugu: vanaema oli oma geist poja surrogaatema (4)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cecile Eledge koos oma poja Matthew Eldge´i ja tema abikaasa Elliot Doughtery´ga.
Cecile Eledge koos oma poja Matthew Eldge´i ja tema abikaasa Elliot Doughtery´ga. Foto: Ariel Panowicz / AP

61-aastane Nebraska naine oli surrogaatema oma pojale ja tema abikaasale ning sünnitas nii iseenda lapselapse.

Cecile Eledge kandis oma poja Matthew Eldge´i ja tema abikaasa Elliot Doughtery tütart ning sünnitas Uma Louise´i nime saanud lapse eelmisel nädalal, vahendab BBC

Naine tegi oma pojale ja tema abikaasale ettepaneku, kui nood rääkisid, et tahavad peret luua. Tol ajal 59-aastane Cecile ei võtnud oma pakkumist isegi tõsiselt ning see oli rohkem naljana mõeldud. Kui mehed hakkasid uurima oma võimalusi lapse saamiseks, ütles viljatusravi arst neile, et see on tegelikult täiesti mõeldav lahendus.

Paar koos lapsega. 
Paar koos lapsega. Foto: Ariel Panowicz / AP

Naisele tehti hulga teste, mis kõik näitasid, et ta sobib surrogaatluseks. Cecile on enda sõnul väga tervislik ning tal ei olnud enda sõnul vähimatki kahtlust, et tahab oma pojale surrogaadiks olla. Seemnerakud andis Matthew ning munarakudoonor oli Ellioti õde.

Cecile Eldge koos lapse Umaga. 
Cecile Eldge koos lapse Umaga. Foto: Ariel Panowicz / AP

Cecile ütles, et rasedus oli otsast lõpuni rahulik ja tavalised sümptomid olid vaid natukene tugevamad kui tema varasema kolme lapse ajal. Nädal peale Uma sündi ütles naine, et nii tema kui lapselaps tunnevad ennast hästi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles