Mees - kas Sinu masinavärk töötab laitmatult?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Inkotuba

Uriinipidamatus ehk inkontinentsus on laialt levinud ja üha kasvav terviseprobleem, millest avalikult ei räägita. See on piinlik mure. Seda eriti just meeste puhul, kes ei otsi abi ning püüavad pigem „pea liiva alla peita“ arvates, et küll kõik iseenesest laheneb.

Sellest tulenevalt saab väita, et suuresti sõltub see just arstide aktiivsusest, küsimustest ja teematõstatusest, kui paljudel meestel urineerimishäired tuvastatakse. Samuti näitavad erinevad uuringud, et meeste teadlikkus neile mõeldud pidamatustoodetest on väga väike. Aga just spetsiaalsed meestele loodud ja teiste silmale märkamatud pesukaitsed võimaldavad jätkata igapäevast aktiivset elu, kartmata lekkeid või ebameeldiva lõhna levikut.

Pidamatust soodustavad tegurid võivad meestel olla eesnäärme probleemid, kuseteede- ja põiepõletikud, kroonilised- või mitmed kaasuvad haigused, diabeet, neuroloogilised probleemid, kõhukinnisus, aga ka pidev raskuste tõstmine, rühihäired, istuv eluviis, vanus, ülekaalulisus ja vahel ka ravimite kõrvaltoime.

Tihti ei oska inimene ise algavale hädale üldse tähelepanu pöörata ja peab vähe häirivaid kusemise sümptomeid lihtsalt eaga kaasnevaks probleemiks. Vahel seostatakse seda ka ülemäärase vedelikuga tarbimisega. Nii ei pea näiteks mehed pärast õhtust õllejoomist tekkinud sagedast kusemist häireks. Hiljem võib sagedane WC-s käimine saada rutiiniks, kuid tegelikult võib see juba olla varjatult kulgev haigus. Sage tualetis käimine ei ole täiskasvanud meeste puhul normaalne, see on tõsine hoiatus probleemide algusele.

Foto: MTÜ Inkotuba

Kuidas abi leida?

Tegelikult on tänapäeval olemas väga head ravivõimalused, lisaks saab inimene ise palju selle tervisehäda puhul ära teha. Esmane pöördumine võiks olla perearsti poole. Enne ravimist on vaja kindlaks teha, mis on uriinipidamatuse tekkepõhjus, sest vaid õige diagnoos tagab efektiivse ravi. Perearst saab hinnata, kas uriinipidamatus vajab täiendavaid uuringuid ning suunab patsiendi vajadusel edasi uroloogi või mõne muu spetsialisti vastuvõtule. Lisaks perearstile ja uroloogile oskavad ka Inkotubade spetsiaalse väljaõppe saanud konsultandid teavet jagada nii pidamatuse tüübi, -raskusastme, vaagnapõhja harjutuste, kui ka erinevate pidamatuse abivahendite kohta. Kui arsti juurest saab võimaluse teada saada ja tegeleda probleemi tekkepõhjusega, siis Inkotoast saab kohest abi kuivaks ja lõhnavabaks olemiseks. Neile, kes Inkotuppa kohale minna ei saa või ei soovi, pakume proovikomplektide https://kuivaks.ee/tootekategooria/mehed/ ostmise võimalust Inkotoa e-poes aadressil kuivaks.ee, kus on saadaval erinevad meestele mõeldud tooted. Neile, kellel pidamatus suurem, selgitame toodete ostmise võimalust soodustingimustel https://kuivaks.ee/riiklik-toetussusteem/ . Inkotuppa võib tulla abivajaja ise, kui ka tema lähedane või hooldaja.

Foto: MTÜ Inkotuba

Kas teadsid, et…

  • Pidamatusega on kokku puutunud iga neljas üle 40a. mees.
  • Mehi mõjutab pidamatus rohkem kui naisi ja nad elavad kauem eitavas faasis.
  • Abi otsimiseks kulub meestel keskmiselt 3-5 aastat.
  • 95% meestest ei kasuta spetsiaalseid uriini imavaid hügieenitooteid.
  • Kõige sagedasem sümptom meestel on järeltilkumine.
  • Levinumad tekkepõhjused - nõrgenenud vaagnapõhja lihased, istuv töö, vanus, ülekaal ja eesnäärme probleemid.
  • Uriinilekete esinemisel tuleb põhjuse leidmiseks pöörduda arsti poole. Koheselt aga Inkotuppa https://kuivaks.ee/kontakt/ õige abivahendi saamiseks.
  • Spetsiaalselt meestele mõeldud ja teistele märkamatud pidamatuse abivahendeid on erineva suuruse ja imavusega.

Inkotuba – Nr.1 lahendus pidamatuse hoolduses. Kas sellest tekstist saab mingit märki või nupukest teha, et tekstile lisada?

Astu pidamatuse hoolduses 21. sajandisse ja telli vajalik e-poest www.kuivaks.ee https://kuivaks.ee/tootekategooria/mehed/

Aprillis TENA MEN https://www.tena.ee/mehed/ tooted -20%.

Copy
Tagasi üles