Naine suri, sest vanglapersonal pidas tema haigushoogu teeskluseks

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Suurbritannias suri diabeetikust vang, kes kongi isoleerituna vajalikust arstiabist ilma jäeti. Vanglaametnikud pidasid naise haigushoogu näitemänguks, mistõttu mindi asjaolusid uurima alles liiga hilja.

45-aastane kolme lapse ema Annabella Landsberg eraldati kaasvangidest 2017. aasta teisel septembril, mille järel veetis ta 21 tundi ilma vajaliku arstiabita. Kui naise olukorda lõpuks uurima mindi, siis oli ta äärmiselt halvas seisundis ning toimetati haiglasse, kus ta neli päeva hiljem suri.

Sel ajal valves olnud meditsiiniõde Lesley Watts olevat öelnud, et Lansdberg raiskab personali aega ja ilmselgelt ei ole tal mingisugust terviseriket. Selleks ajaks kui Landsberg aga haiglasse toimetati, olid mitmed tema elundid üles öelnud.

«Oli äärmiselt masendav kuulda, et minu õde jäeti nii kauaks abita, kuigi ta tundis ennast ilmselgelt halvasti. Minu õde tagasi tuua ei ole küll võimalik, kuid ma loodan, et ükski teine pere sama asja enam kogema ei pea. Vange tuleks abistada ja nende järele vaadata,» ütles Sandra Landsberg.

Heategevusühingu Inquest juht Deborah Colesi sõnul koheldi naist ebainimlikult. «Annabella oli mitmeti haavatav mustanahaline naine. Tema surm on äärmiselt kahetsusväärne, sest seda oleks saanud ära hoida. Mustanahaliste naiste hädasid kiputakse vanglates sageli alahindama, mis on tõsine probleem,» ütles Coles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles