Vaata, kes valiti aasta tervisesõbraks ja tervisedendajaks

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Tamo Vahemets.
Tamo Vahemets. Foto: Peeter Langovits

Eesti tervisedenduse ühing valis 2019. aasta tervisesõbraks Tamo Vahemetsa ja aasta tervisedendajaks Sirje Vaaski. 

Tamo Vahemets on raudteeohutusega tegeleva Operation Lifesaver Estonia ja väikelaste vigastuste ennetamisele keskenduva MTÜ Aga Mina asutaja ning eestvedajana panustanud väga palju nende valdkondade arengusse Eestis. Ta algatas EV100 raames Aga Mina väärtuspõhiste hoiakute kujundamise ühiskampaania, mis tulenes soovist kinkida tulevastele põlvkondadele tervem ja turvalisem elukeskkond. Kingitusest on tänaseks välja kasvanud liikumine. Ta on suutnud koos meeskonnaga kaasa kutsuda suuremaid ja väiksemaid organisatsioone.

Sirje Vaask on Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituudi õppejuht. Tal on pikaajaline kogemus rahvatervise valdkonna arendamisel, ta on panustanud nii sotsiaalministeeriumis, haigekassas kui ka erinevates töörühmades. Ta on teinud suurepärast tööd tervisedendaja, toitumisterapeudi ja toitumisnõustaja kutsekomisjonides. Vaaski vabatahtlikku tööd on märgatud ka organisatsiooniväliselt, kui SA Kutsekoda 2017. aasta lõpus tunnustas parimaid kutseandjaid hindamise ja kutseeksamite info selge esitamise eest kvaliteedimärgi ning tiitliga «Selgesõnaline teejuht kutse taotlejale».

Laureaadid kuulutati välja ülemaailmsel tervisepäeval, 7. aprillil. Aasta tervisedendaja tunnustus antakse üle 3. juunil Eesti tervisedenduse ühingu üldkogul ja aasta tervisesõbra tunnustus 4. juunil igaaastasel tervisedenduse konverentsil Tallinnas Kultuurikatlas. 

Aasta tervisesõpra kui silmapaistvat tervise tähtsustamisse ja rahvatervise valdkonna arendamisse panustanud isikut või organisatsiooni valiti kümnendat korda ja aasta tervisedendajat kui silmapaistvat ja pikaajalist tervisedenduse valdkonda panustajat valiti 11. korda.

Aasta tervisesõbra tiitliga on varem tunnustatud Evelin Ilvest, president Arnold Rüütlit, saadet «Ringvaade», kontserni G4S, Merike Martinsoni, näitleja Henrik Kalmetit, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskit, Rimi Eesti Food ASi ja Margus Viigimaad.

Aasta tervisedendaja tiitliga on varem tunnustatud Hele Leek-Amburit, Elo Paapu, Tiiu Härmi, Liana Varavat, Anu Kasmelit, Mai Maserit, Imbi Jäed, Vilma Tikerpuu, Ülle Laasnerit, Aili Laasnerit ja Andrus Lipandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles