Naise silmas elasid mesilased, kes toitusid ta pisaratest

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilased tekitasid põletiku silmalaus.
Mesilased tekitasid põletiku silmalaus. Foto: Kuvatõmmis

Loomariik on majesteetlik, imeline ja mõnikord ülimalt imelik. Taiwanist pärit naine sattus ebatavalise meditsiinijuhtumi peakangelaseks, kui tema silmas leiti elamas neli mesilast.

Mesilased lendasid silmalau alla ja jõid pisaraid.
Mesilased lendasid silmalau alla ja jõid pisaraid. Foto: Kuvatõmmis

Arstid ütlevad, et mesilased toitusid ohvri pisaratest, vahendab BBC

Väiksed ahasmesilased, kes kolm kuni neli millimeetrit pikad, elasid naise vasakus silmalaus.

Doktor Hong Chi-ting, Taiwanis asuva Fooyini Ülikooli haigla silmaarst, meenutas hetke, mil ta avastas sissetungijad. «Ma nägin midagi, mis nägi välja nagu putukajalad. Tõmbasin need mikroskoobi all aeglaselt välja, üks korraga, sealjuures midagi kahjustamata,» rääkis ta. 

Ahasmesilasi, tuntud ka kui Halictidae, peibutab higi ja nad joovad oma kehade valgusisalduse hoidmiseks ka pisaraid.

28-aastane He võttis osa iga-aastasest «haua-pühkimise» tavast, kui äkitselt puhus tuul talle midagi silma. Kui ebamugavustunne ei möödunud, läks ta haiglasse.

«See oli väga valus. Pisarad muudkui voolasid mu silmast. Olin surmani hirmunud,» meenutas kannatanu.

Arst nendib, et naine on õnnega koos, et ta ei hõõrunud silmi, kui mesilased seal ringi askeldasid. He kandis kontaktläätsesid ega söandanud silma hõõruda, juhuks, kui lääts ta silmas on katki murdunud. «Kui ta oleks seda teinud, oleks ta riskinud sellega, et mesilased väljutavad mürki... Ta oleks võinud jääda pimedaks,» tõdes arst.

Ahasmesilasi leidub rohelistes piirkondades, aga on harv, et need satuvad kellegi silma. Haigla andmeil oli nende silmast eemaldamise protseduur maailmas esimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles