Tartu Ülikooli meditsiinilise biokeemia professori ja meditsiinidoktori Mihkel Zilmeri sõnul on muna tipptoiduaine, mis võiks oma väga mitmekesise ja ainevahetusele toimivas hulgas sisalduvate toitainete rikkuse tõttu leida tee toidulauale kolm-neli korda nädalas.
Professor Mihkel Zilmer kiidab: muna võib pidada tipptoiduaineks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kui inimene sööb pühade ajal paaril järjestikusel päeval kaks kuni kolm muna päevas, siis ei ole vaja muretseda – lühiajalised söömisnihked ei jäta organismile mingit jälge,» kinnitas Zilmer ERRile.
«Munavalgus on palju aminohappeid, mida inimkeha vajab, ent mida ta ise ei tooda. Munavalgud on parima bioväärtusega valgud, sest nende aminohapete vahekorrad on meie kehavalkudele kõige sobivamad. Muna katab märkimisväärse osa päevasest vitamiinide A-, D3-, E-, H-, K2- ja B-grupi vitamiinide vajadusest,» iseloomustas professor.
Loe muna kasulikkusest pikemalt ERR Novaatorist.