Poplaulja Bebe Rexha avaldus: mul on bipolaarne häire ja ma ei häbene seda enam

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bebe Rexha.
Bebe Rexha. Foto: AdMedia/SIPA / AdMedia/SIPA

USA laulja ning laulukirjutaja Bebe Rexha (29) avaldas eile Twitteri sotsiaalmeediakeskkonnas, et ta on juba aastaid võidelnud ägedalt vahelduvate tujudega ning tal on diagnoositud bipolaarne häire.

«Ma ei saanud pikka aega aru, miks ma end nii haigena tunnen – miks kogesin madalseise, mis ei lasknud mul kodust lahkuda ega olla teiste inimestega koos või hoopis kõrgpunkte, mis ei lasknud mul magada, töötamist ega muusika loomist lõpetada. Nüüd ma tean, miks,» kirjutas laulja eile Twitteris.

Järgmises säutsus tunnistas Rexha, et tal on bipolaarne häire, mida ta enam ei varja ega häbene, edastas Independent. See säuts kogus üle 26 000 meeldimise, üle 3000 jagamise ja tuhande kommentaari. Laulja lisas, et järgmine album tuleb senistest tema lemmikuim, sest ta ei hoia oma emotsioone enam tagasi. Tunnike hiljem edastas Rexha veel ühe säutsu, milles kirjutas, et ei soovinud selle avaldusega inimeste haletsust, vaid mõistmist ja aktsepteerimist. Fännid avaldasid üldjuhul naisele toetust ja tunnustust ning kinnitasid, et ta pole kõiges selles üksinda.

Bipolaarne häire on psüühikahäire, mille puhul ei vaheldu tujud lihtsalt heast halvaks, vaid esinevad kaks vastanduvat seisundit – maania ja depressioon. Meeleolu kõrgeneb maania faasis ning langeb järsult depressiooni faasis.

Bebe Rexha.
Bebe Rexha. Foto: SCANPIX

Bipolaarse häirega käivad kaasas tugevad emotsionaalsed kõikumised, kirjutab Peaasi.ee. Kõrgenenud ja alanenud meeleoluga kaasnevad olulised muutused energiatasemes, aktiivsuses, unevajaduses ja käitumises. Iga meeleolumuutuse episood erineb oluliselt inimese tavapärasest meeleolust ja käitumisest. Maania episoodi ajal on meeleolu ülemääraselt kõrgenenud, kaasneb ülienergilisus ja ideedetulv. Depressiivse episoodi ajal tunneb inimene end õnnetu ja masendununa, tal puudub lootus, et tulevikus võiks midagi paremaks minna. Mõnikord esinevad korraga nii maania kui depressioon. Seda kutsutakse segatüüpi seisundiks.

On normaalne, et eelpool kirjeldatud sümptomeid esineb aeg-ajalt igaühel. Bipolaarse häire sümptomid on aga tugevamad, nad esinevad igapäevaselt kogu päeva lõikes ja vähemalt terve nädala vältel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles