Artroos.ee annab nõu liigesevaevustega patsientidele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Liis Treimann

Uus kakskeelne veebikeskkond www.artroos.ee pakub mitmekülgset teavet liigesehaigustega patsientidele.


Uudse lahendusena sisaldab veebileht videoid enam kui 40 liikumisharjutusega, mis aitavad liigesevaevusi leevendada. Samuti saab küsimusi esitada reumatoloogile.

Osteoartroos on kõige sagedamini esinev liigeseprobleem, mille all kannatab kuni viiendik täiskasvanud elanikkonnast. See tähendab Eesti kohta ligi 200 000 osteoartroosi haige olemasolu. Kuigi haigust pole võimalik välja ravida, on palju võimalusi, kuidas elukvaliteeti säilitada ja igapäevastest tegevustest rõõmu tunda.

Medikamentoosse ravi kõrval on väga oluline tervislik ja liikuv eluviis. Just seetõttu on www.artroos.ee veebilehel välja toodud üle 40 liikumisharjutuse, mis on väga olulisel kohal liigeshaiguste taastusravis. Praktilised harjutused jalalaba, põlve, puusa ja selja piirkonnale on välja töötatud koostöös Ida-Tallinna keskhaigla taastusarsti Eve Sooba ja füsioterapeut Ivi Abramiga.

Eeltoodule lisaks leiab veebilehelt mitmekülgset teavet selle kohta, mis on osteoartroos, kuidas seda ära tunda ja ravida ning mida saab inimene ise lihtsate vahenditega enda aitamiseks teha. Samuti on võimalik tutvuda ühe patsiendi looga ning esitada haigusega seotud küsimusi Põhja-Eesti regionaalhaigla reumatoloog Natalia Kiselevale.

Osteoartroosi kuulub grupp kattuvaid liigesehaigusi, millel on erinevad põhjused, kuid sarnane tagajärg – liigeste jäigastumine. Osteoartroosi nimetatakse ka liigeste kulumise haiguseks või liigesekulumuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles