Eesti inimesed muretsevad enim ravimite kvaliteedi pärast

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Kõige olulisem küsimus ravimite müügi puhul on Eesti inimeste jaoks kvaliteet ehk et ei müüdaks võltsravimeid, selgus apteekrite liidu ja apteekide ühenduse tellimusel tehtud uuringust. Seda tähtsustas 83 protsenti vastanuist.


Järgnesid ravimite hinnad (71 protsenti), apteekrite valmisolek anda vajadusel asjatundlikku nõu (66 protsenti), kontroll selle üle, et alaealised ei saaks kergekäeliselt oma käsitusse ravimeid (63 protsenti) ning raviarstide valmisolek väljastada asjakohaste ravimite retsepte (56 protsenti).

Uuringufirma Faktum-Ariko poolt novembris tervet Eestit hõlmavas valimis läbiviidud küsitlusest nähtub, et elanikkonnast, kes peab ravimite kättesaadavust probleemiks, elab üle poole maa-asulates. Uuringu kohaselt pooldab 73 protsenti vastanutest ravimite müüki vaid apteekides.

«Uuring kinnitas meie teadmist, et tähtsuselt on esiplaanil ravimite müügi professionaalsuse ja kvaliteedi aspektid ning suhteliselt tagaplaanil ravimiostu kohtade valiku laius nii päeval kui öösel. Ning omakorda, see kus viimane siiski muret teeb, on just maa-asulad,»
ütles apteekrite liidu peaproviisori Kaidi Sarv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles