Aasta õeks valiti mitmekümneaastase tööstaažiga pühendunud õendusjuht

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Aasta õde Merle Somelar.
Aasta õde Merle Somelar. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti õdede liit valis aasta õeks Rakvere haigla intensiivravi osakonna õendusjuhi Merle Somelari, kes on töötanud seal 27 aastat. Aasta teoks nimetati õenduseriala magistriõppe avamine Tallinna ja Tartu tervishoiu kõrgkoolides.

«Merle Somelar on tööle pühendumusega eeskujuks ka teistele kolleegidele. Tema eestvedamisel toimuvad intensiivravi osakonna personalile mõeldud koolitused, tema pühendumus innustab teisi õppima ja arenema. Samuti panustab Merle kogukonda, osaledes piirkonna teabe- ja tervisepäevadel, ütles õdede liidu president Anneli Kannus.

Somelar on õdede liidu liige alates 2005. aastast. Aastatel 2006-2014 oli ta õdede liidu Lääne-Virumaa piirkonnajuht ning hiljem kuulus sama piirkonna juhtkonda. Õe kutse omandas Somelar Tallinna meditsiinikoolis, tasemeõppe ja intensiivõeks saamiseks läbis spetsialistiõppe Tartu tervishoiu kõrgkoolis.

«Õenduseriala magistriõppe avamine on suur samm, mis aitab kaasa õenduse arengule. Magistriõppe avamine laiendab õdede pädevust, annab neile tervishoius juurde iseseisvust võtta vastutust ja pakkuda patsientidele parimat võimalikku abi. Ühtlasi aitab eriõdede rakendamine jagada vastutust tervishoiusüsteemis ning kasutada personali efektiivsemalt aidates patsiendil kiiremini abini jõuda,» kirjeldas Kannus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles