Reporter.ee: laborant keeldus kunstküüntega neiul sõrmest verd võtmast

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laborant keeldus kunstküüntega neiul sõrmest verd võtmast
Laborant keeldus kunstküüntega neiul sõrmest verd võtmast Foto: Reporter.ee

Tartumaal elav tütarlaps Geidi Tilger sai Maarjamõisa polikliinikus ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui laborant keeldus ta sõrmest kunstküünte pärast verd võtmast.

Neiu külastas sel nädalal Maarjamõisa polikliinikus asuvat perearsti sooviga sinist lehte lõpetada. Arst suunas ta vereanalüüsiks polikliiniku laborisse, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Läksin siis kolmandale korrusele laborisse, et näpu otsast verd anda,» kirjeldas Tilger. «Ta (laborant) käitus väga ebaviisakalt - ei ta teretanud mind, ei ütelnud aitäh ega palun, mis on minu meelest täiesti elementaarne. Panin käe letti ja siis ta ütles mulle, et nii pikkade küüntega mina küll verd ei võta, mine võta küüned maha ja siis tule tagasi.»

Tilgeril õnnestus sinine kaart siiski ära lõpetada. Perearsti õde võttis veenist vereproovi.

Tartu Ülikooli Kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael peab juhtunut kommunikatsioonihäireks ning vabandas tütarlapse ees.

«Ilmselt oleks pidanud meie laborant ka põhjalikumalt seletama, miks ei saa võtta pikkade kunstküüntega inimestelt näpu otsast verd,» ütles Tael.

Pikad kunstküüned võivad kaasa tuua mitmeid probleeme, mida laborant vältida püüdis, teatas uudistesaade.

«Esiteks ei saa näpu otsast selle pisikese nõelakesega õige koha peale ligi,» rääkis Tael. «Teiseks võib veri voolata küüne alla ja kolmas, kõige olulisem põhjus on see, et näppu mudides võib seda kunstküünt vigastada.»

Tartu Ülikooli Kliinikum on eelnevate aastate jooksul saanud kahjunõudeid küüne lõhkumise eest ning seetõttu soovitaksegi pigem karta kui kahetseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles