Viljandi haigla sai vastsündinute elusid päästva kingituse

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Foto: Erakogu

Lastekaitsepäeva puhul tegi Nordic Hambakliinik annetuse Viljandi lastehaiglale vastsündinute elustamislaua monitori näol, millega saab jälgida vastsündinute südametegevust, hapnikusisaldust veres jpm parameetreid. Selline aparaat haiglal varasemalt puudus.

«Sellist monitori läheb vaja, kui on tegemist probleemse vastsündinuga,» selgitas sünnitusabi ja günekoloogia osakonna vanemarst Maret Metsmaa. «Tavavastsündinutel on tavaläbivaatused, aga kui on raske sünnitus ja on vaja lastearsti abi, siis on see väga hea ja oluline aparaat.»

Hambakliiniku kink sai haiglale üle antud sünnitusmajade toetusfondi kaudu. «Eestimaa sünnitusmajade toetusfondi lähenemine erinevate sünnitusosakondade asukohtades on väga individuaalne. Me ei proovi leida üht võluvitsa, mida kõigile fondiga liitunud haiglatele pakkuda, vaid kuulame väga invdividuaalselt ära, mis on nende elulised vajadused. Seega võtame ette projektid, mis just konkreetseid vajadusi katavad. Nii näiteks Viljandis oli vajadus konkreetse aparaadi järgi. Täname Nordic Hambakliinikut koostöö eest ja panuse eest Eesti tulevikku,» ütles fondi nõukogu esimees Rainer Ratnik.

Kliiniku omanikud Kristo Ivanov ja Pille Soom lisasid, et nad on alati soovinud panustada inimeste heaolusse pro bono vormis tagasi ning sel põhjusel osalenud paljudes heategevusprojektides ning -saadetes. «Seekord sai abistatud väikehaiglat, kus algab elu täpselt samamoodi nagu moodsates suurlinna haiglates ning oluline on, et kui riik ise ei jõua panustada, oleks olemas noori Eesti ettevõtjaid, kes tahavad endas kanda suuremat eesmärki kui ainuüksi enese heaolu nimel elamine. Täname väga oma patsiente, sest meie ettevõtte teenuste kasutamisega olete te kõik osalised nendes heategudes, mida oleme katsunud järjepidevalt oma põhitöö kõrvalt teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles