Kaalulangust lubavates toodetes sisalduv aine võib põhjustada nurisünnituse

PM Tervis
Copy
Rasedana tuleb eriti tähelepanelikult lugeda tarbitava koostisosade sisaldust.
Rasedana tuleb eriti tähelepanelikult lugeda tarbitava koostisosade sisaldust. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Kaalu langetada aitavates toidulisandites kasutatav aine võib põhjustada nurisünnitust ja kahjustada loote arengut, hoiatas USA toidu – ja ravimite administratsioon.

Vinpotsetiini, mis on sünteetiliselt toodetud ühend, müüakse iseseisvalt või koos teiste koostisosadega ja seda turustatakse tavaliselt kognitiivse jõudluse parandajana, energia suurendajana ja keharasva kiire põletajana, kirjutab CNN.

Vinpotsetiin põhjustas loodetel madalamat sünnikaalu ja suurendas nurisünnituse tõenäosust, kui seda testiti loomadel. Aine sisaldus veres oli tiinetel katseloomadel sama mis inimestel pärast aine võtmist. See viitab, et ka aine efekt inimorganismile võib olla sama.

Samuti leiti, et paljud vinpotsetiini sisaldavad tooted ületavad soovituslikku kogust oluliselt.

Eksperdid peavad leidu murettekitavaks, kuna vinpotsetiini sisaldavad tooted on viljakas eas naistele laialdaselt kättesaadavad. Seega soovitatakse enne toidulisandi võtmist kontrollida koostisosade nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles