Pelgulinna sünnitusmaja simulaatorbeebi sai 900 kandidaadi seast tähendusliku nime

PM Tervis
Copy
Aare peal hakkavad õppima tulevased tervishoiutöötajad.
Aare peal hakkavad õppima tulevased tervishoiutöötajad. Foto: Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi poolt läbi viidud konkursi tulemusel sai Pelgulinna sünnitusmaja kõrgtehnoloogiline vastsündinu-simulaator nimeks Aare.

Simulaatorit kasutavad arstid ja ämmaemandad vastsündinute elustamise ja abistamise harjutamiseks ning see soetati haiglale sel kevadel annetajate abiga.

Kuu aega kestnud konkursile laekus nimevariante 920. Väljapakutud nimede seast tegi lõpliku valiku toetusfondi ja Pelgulinna sünnitusmaja töötajatest koosnev žürii.

Toetusfondi tegevjuhi Raili Friedemanni sõnul oli konkursile esitatud variantide seas sobilikke nimesid mitu, kuid Aare puhul võlus žüriid nime tähendus. 

«Otsisime simulaatorbeebile nime, mis sobiks nii tüdrukule kui poisile. Aare on kasutusel küll rohkem mehenimena, kuid samas on ju teada Are-nimeline naisterahvas eestlaste lemmikseriaalist «Õnne 13». Simulaatori puhul keskendume aga just selle nime tähendusele: iga laps on oma vanematele hindamatu aare ja suurim kingitus,» märkis Friedemann. 

Väljavalituks osutunud nime pakkuja saab kingituseks ajakirja Pere ja Kodu aastatellimuse ning Lääne-Tallinna Keskhaigla uuringupaketi «Terviseaudit» väärtuses 360 eurot. Kuna valituks osutunud nime esitati konkursile 15 korda, selgitati võitja välja loosi teel. Õnn naeratas osalejale, kel nimeks Berit C.

Pelgulinna sünnitusmajale kuuluv kõrgtehnoloogiline simulaator Aare võimaldab arstidel-ämmaemandatel harjutada praktilisi oskusi, näiteks vastsündinule veenitee rajamist, pleuradreeni paigaldamist, samuti südametöö, vererõhu ja kehatemperatuuri mõõtmist ning palju muud. Simulaatormannekeen käitub tõetruult, imiteerides hingamist, silmade pilgutamist, suu avamist-sulgemist, käte ja jalgade liigutamist ning vastsündinu häälitsusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles