Regionaalhaigla võtab kasutusele uue põlvkonna reanimobiilid

PM Tervis
Copy
Uued reanimobiilid.
Uued reanimobiilid. Foto: Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Täna, 20. juunil esitleti Regionaalhaigla kiirabikeskuses kahte uue põlvkonna reanimobiili, mis on senisest tunduvalt ergonoomilisemad ning varustatud moodsa tehnoloogiaga. Uued autod hakkavad patsiente teenindama alates juulist.

Regionaalhaigla soetas riigihankega kaks uut reanimobiili, uued sõidukid on C- tüüpi ja toodetud käesoleval aastal. Autod on eriotstarbeliseks ümber ehitatud firmas Silwi Autoehituse AS.

Reanimobiiliosakonna juhataja dr Andrus Remmelgase sõnul on tegemist uue põlvkonna reanimobiilidega, mis on ergonoomilisemad ja varustatud võrreldes eelmistega veelgi moodsama tehnoloogiaga. «Nii nagu reanimobiilid ise on uued, on lisaks ka aparatuuri uuendatud. Senisega võrreldes on autodes lisaks portatiivne ultraheliaparaat, mis võimaldab juba haiglaeelses olukorras patsiendi seisundit senisest paremini hinnata ja videolarüngoskoop, mis aitab vajadusel paremini hingamisteed kontrolli alla saada,» ütles Remmelgas.

Regionaalhaigla kiirabikeskuse juhataja dr Arkadi Popovi sõnul vajavad kiirabisõidukid uuendamist iga nelja-viie aasta järel. «Kui arvestada läbisõidetud kilometraaži aastas, amortiseeruvad reanimobiilid kiiresti, samuti peab ajaga kaasas käima reanimobiilide tehnoloogiline varustus,» lisas Popov.

Regionaalhaigla osutab reanimobiiliteenust Põhja-, Kesk-, Ida- ja Lääne-Eestis ning Eesti saartel. Reanimobiilibrigaadid on loodud kriitilises seisundis patsientide haiglaväliseks teenindamiseks ning intensiivravi vajavate patsientide haiglate vaheliseks transpordiks.

Reanimobiilibrigaadide transpordivahenditeks on reanimobiiliauto, helikopter, lennuk, piirivalvekaater või praam. Aastas tehakse keskmiselt 150 erakorralist lendu. Lisaks igapäevasele operatiivtööle aitab reanimobiiliosakond oma koostööpartnereid nii patsientide transpordil kui massürituste meditsiinilisel turvamisel. Vajadusel tagatakse ka Eestit külastavate kõrgete külaliste meditsiiniline turvalisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles