Avati eakatekodu dementsusega inimestele

PM Tervis
Copy
Eakatekodu juurdeehituses on arvestatud dementsusega inimeste vajadustega.
Eakatekodu juurdeehituses on arvestatud dementsusega inimeste vajadustega. Foto: PantherMedia/Scanpix

Eakatekodusid opereeriv ettevõtte Südamekodud avas värskelt valminud eakatekodu juurdeehituse, kuhu on kaasaegsetesse tingimustesse asumas elama 57 uut elanikku.  

Eakatekodusid opereeriva ettevõtte juhatuse liige Martin Kukk ütles eakatekodu avamisel, et suurusjärgus miljoni euro suuruse investeeringu abil luuakse uus teenusüksus, mille abil pakutakse dementsussündroomiga inimestele mugavat ja turvalist elukeskkonda. «Võtsime 2017. aastal valla ees kohustuse luua juurde täiendavalt teenuskohti ning eakatekodu laienduse avamine on kinnitus sellest, et täidame oma lubadused,» lisas Kukk.

«Alustasime eakatekodu juurdeehituse kavandamist 2016. aasta lõpus ning poolteist aastat hiljem peale lähteülesande koostamist, projekteerimist ning ehitamist oleme jõudnud selleni, et saame oma uue eakatekodu uksed avada üle poolesajale uuele elanikule,» ütles Käru Südamekodu juhataja Heili Burmeister.

Eakatekodu laiendus on kavandatud selliselt, et ka dementsusega eakatel oleks Käru eakatekodus mugav elada ja orienteeruda – luuakse eakatele viitade abil turvalised liikumisrajad ning sisustamisel lähtutakse ka mäluhäiretega inimeste vajadustest.

«Peagi rajame maja ümber ka turvalise aia, kus on istutamise- ja muu huvitegevuse tarbeks loodud spetsiaalsed alad ning mõnusad paigad puhkamise hetkedeks jalutajatele,» lisas Heili Burmeister.

Burmeisteri sõnul on eakatekodu laiendamise puhul kõige suuremaks väljakutseks töökäte puudus. «Professionaalsete ja teotahteliste meeskonnaliikmete leidmine on üheks suureks väljakutseks, aga küllap me saame ka sellega jõudu-mööda hakkama. Teeme tihedat koostööd ka Töötukassaga ning osaleme aktiivselt töömessidel, et tutvustada tegevusjuhendaja ja hooldaja ametit laiemalt,» lisas ta.

Eakatekodu laienemisega luuakse Türi valda ka vähemalt 15 uut töökohta.

Eakatekogu
Eakatekogu Foto: Erakogu

Hooldekodude eraoperaator Südamekodud investeeris Käru Südamekodu laienduseks ligi miljon eurot, ehituse peatöövõtja oli Haart Ehitus ning laiendamist finantseeriti koostöös LHV Pangaga.

Südamekodud on eakatekodusid opereeriv ettevõte, mille eesmärgiks on olla parima hinna ja kvaliteedi suhtega teenusepakkuja Eestis. Hetkel tegutseb Türi vallas Käru Südamekodu, Seto vallas Värska Südamekodu, Lääneranna vallas Lihula Südamekodu ja peagi avatakse uus hooldekodu ka Saaremaal Kuressaares. Südamekodudes elab üle 200 elaniku ning ettevõte pakub tööd rohkem kui 100-le tublile inimesele üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles