Telliskivi tulistamises eluga pääsenud taksojuhi üleskutsel tuli suur hulk inimesi verd loovutama

PM Tervis
Copy
Doonor verd loovutamas.
Doonor verd loovutamas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Telliskivi tulistamises eluga pääsenud taksojuht Sergei, kelle elu päästeti just tänu doonorverele ja meedikute heale tööle, kutsus inimesi regulaarselt verd loovutama. Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) verekeskust ja DoonoriFoorumit külastas suur hulk inimesi, kes reageerisid üleskutsele, ütles PERHi verekeskuse kommunikatsioonispetsialist Elina Riispapp.

«Sergei üleskutse oli väga südamlik ja liigutav, mis puudutas väga paljusid inimesi,» tõdes Riispapp. Doonorikeskuse inimestel olid käed tööd täis. 

«Meie hulgas on inimesed, kes päästsid minu elu. Haiglad vajavad doonorverd aastaringselt ja kunagi ei või ette teada, millal oled just sina see, kes abi vajab,» kutsus Sergei üles nii kolleege kui kõiki teisi häid inimesi doonoriks tulema.

«Külastusi tõi kindlasti juurde ka meie maskott Dona, kes terve see nädal on jalutanud Foorumi keskuse ees plakatiga ja tuletanud inimestele meelde astuda läbi Foorumi keskuses asuvast verekeskusest. Ühtlasi soovime inimestele südamele panna, et verekeskused väga vajavad suvel doonoreid,» sõnas Riispapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles