Heategevusfond Aitan Lapsi viib teatrietendused lastele haiglasse

PM Tervis
Copy
Eesti inimesed on pandipakendi taaraautomaatide kaudu tehtud annetustega aidanud lastele positiivseid emotsioone tuua nii teatri, raamatute, muusika, kino kui ka kunsti kaudu.
Eesti inimesed on pandipakendi taaraautomaatide kaudu tehtud annetustega aidanud lastele positiivseid emotsioone tuua nii teatri, raamatute, muusika, kino kui ka kunsti kaudu. Foto: Heategevusfond Aitan Lapsi

Heategevusfond Aitan Lapsi koostöös Eesti Väike- ja Projektiteatrite Liidu ning Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskusega korraldab spetsiaalse teatriprogrammi, et haiglas olevad lapsed saaksid nautida teatrietendusi. Kokku mängitakse sel aastal 12 etendust.

Õpetlikud ja vahvad etendused toimuvad juulist kuni novembri keskpaigani Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse (HNRK) fuajees ning need on tasuta. Esimene etendus toimub juba 17. juulil, mil Banaanikala Projektiteater mängib etendust «Muinasjutt kuldsest kalakesest».

«See programm on ennast tõestanud ja kestab juba neljandat aastat, kuna kõikide tagasiside on olnud ääretult positiivne,» ütles Eesti Väike- ja Projektiteatrite Liidu juhatuse esimees Allan Kress.

«Koostöö pakub rõõmu mõlemale poolele – lapsed saavad teatrit nautida ning väiketeatrid võimaluse asjatundliku publiku ees mängida, kuklas teadvustus selle projekti olulisusest,» lisas Kress.

Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juhataja Kadri Englase sõnul on keskuse fuajeesse etendustele oodatud lisaks haigla väikestele patsientidele ka neid külastavad vanemad ning ümberkaudsed lapsed.

«Eelmisel aastal kutsusime etendusi vaatama Haapsalu väikelastekodu ja Viigi kooli lapsed,» selgitas HNRK kvaliteedispetsialist Maarja Aas, kes teatrite vastuvõtmisega otseselt tegeleb. «Loodame, et selgi aastal on fuajee täis teatrihuvilisi lapsi, kellele erinevad trupid positiivseid kultuurielamusi saavad pakkuda.»

Programmi teise etendusena mängib Improteater 31. juulil improetendust «Kõik on koos», augustis toimub kolm lavastust. Teatriprojekt saab tänavu teoks juba neljandat korda.

«Tegu on projektiga, millele paneme taaskord heal meelel õla alla, kuna edukaks paranemise eelduseks on kindlasti see, et haiglas viibivad lapsed saavad nii palju positiivseid elamusi kui võimalik,» ütles Aitan Lapsi juhatuse liige Eve Männik.

Heategevusfondi Aitan Lapsi tegevus sai alguse 2011. aastal koostöös Eesti Pandipakendi, Tomra Balticu ja teiste ettevõtetega lastele kultuurielamuste pakkumiseks. Eesti inimesed on pandipakendi taaraautomaatide kaudu tehtud annetustega aidanud lastele tuua positiivseid emotsioone nii teatri, raamatute, muusika, kino kui ka kunsti kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles