Kuidas näonahk suvel särama saada?

Apotheka
Copy
Foto: Sarah Comeau on Unsplash

Suvine jume on imeilus! Kuidas panna näonahk aga püsivalt särama ja oma nahka päikese eest kaitsta? Kosmeetik Eva Miller jagab oma nõuandeid.

Ükskõik, kas sinu nahk on kuiv, akneline või hoopis rasune, on võimalik lihtsate sammude abil naha loomulik sära esile tuua. Õige näohoolduse tulemusel näed väga kiiresti tulemust. Millest aga alustada?

1. Naha puhastamise abc

Kui sageli sina oma näonahka puhastad? Näohoolitsuse puhul on kõige tähtsam olla järjepidev ning hoolitseda naha eest iga päev. Puhasta näonahka ka suvel nii hommikul kui õhtul põhjalikult. Kuigi tundub elementaarne, siis endiselt on naisi, kes lähevad õhtuse meigiga magama. Sellega teed oma nahale vaid karuteene. Päeva jooksul koguneb mustus näole, oksüdeerub ega lase nahal hingata. Tulemuseks on tuhm ja halvimal juhul vistrikuline näonahk. Naha puhastamiseks on saadaval väga palju erinevaid tooteid: pesemisgeelid – ja vahud, puhastusveed ja toonikud.

Väga populaarsed on mitsellaarveed, mis võitlevad lisaks mustusele ka vananemisvastaste ilmingutega. Need sobivad võrdselt hästi nii kombineeritud ja rasusele kui ka tundlikule nahale. Proovimist väärib kindlasti Anne ja Stiili ilulemmik 2018 tiitli pälvinud Babe Micellar rahustav näopesugeel, samuti tasub proovida Filorga Oxygen peel hapnikuga mikrokoorivat näovett, mis võitleb spetsiaalselt tuhmi näonahaga. Need, kellel on tundlik nahk, võiksid proovida SVR-Sensifine AR mitsellaarvett.

2. Niisuta

Sinu keha peab saama piisavalt vedelikku, et nahk näeks kena välja. Samamoodi ka sinu nahk. Tuhm näonahk on tihtipeale tingitud just vedelikupuudusest – nii sisemisest kui ka välimisest. Nahatooteid valides tasuks silma peal hoida sellisel koostisosal nagu hüaluroonhape, mida peetakse kosmeetikatööstuse tõeliseks revolutsiooniks. Hüualuroonhape on kehaomane aine, mille tähtsaim omadus on võime siduda nahas niiskust ja säilitada kollageenikiudude elastsust. Soovitame Apotheka apteegis läbida nahadiagnostika, mis annab vastuse, millist kreemi sinu näonahk vajab. Kuivale nahale sobib ka õlibaasil kreem, normaalsele nahale aga vee-baasil kreem, mis poleks õline. Akneline nahk vajaks kindlasti tundlikule nahale sobilikke tooteid.

Lisaks võiksid vähendada nii kohvi kui ka alkoholi tarbimist. Naha särama löömiseks tarbi piisavalt vedelikku.

3. Koori

Tihtipeale ei sära nahk sellepärast, et on kaetud surnud naharakkudega. Nahka võiks koorida kord nädalas mikroterakesi sisaldava tootega, et ergutada epidermise uuenemist. Oluline on eemaldada vanad ja surnud naharakud, sest nii näeb nahk elujõulisem ja puhtam välja. Kasulik on koorida kogu keha nahka, mitte ainult näonahka. Näonaha koorimine on oluline ka seetõttu, et see hõlbustab kreemides sisalduvate toimeainete imendumist nahka. Proovi näiteks Jowae õrna koorivat kreemi või Filorga Scrub&Maski, millel on ka vananemisvastane toime.

4. Sära andvad kreemid

Kui tunnete, et pole öösel piisavalt und saanud, kuid soovite hea välja näha, on kindlaks abimeheks elustav seerum. Seerum pakub kaitset nahale, mida on kahjustanud stress, keskkonnasaaste või tasakaalustamata toitumine. Vananemisvastane seerum muudab jume säravamaks ja klaarimaks, ühtlustades nahatooni ja ahendades poore. See mõjub nahale kui sõõm värsket õhku, et saaksite alustada oma päeva särava näonahaga. Kui soovite kogu päevaks järjepidevat niisutust ning värsket ja kirgast jumet, kasutage siluvat ja sära andvat päevakreemi.

5. Ära unusta SPFi

Ei tohiks unustada ka seda, et igapäevaselt tuleks kasutada päikesekreemi, sest muidu võid nahale palju kahju teha.

Iga nahatüüp vajab pisut erinevaid lähenemist, et ennast kaitsta. Mida kuivem nahatüüp seda kreemjama tekstuuriga toodet võiks suvel kasutada. Kui tegu on aga rasuse või probleemse nahatüübiga, siis sobib pigem geeljat tüüpi toode. 

Kui on tegemist probleemse nahaga, peab olema teadlik, et siis on suurem oht ka pigmendilaikude tekkeks. Selleks, et neid ära hoida, tuleb oma päikesekümblustega olla mõõdukas ning päiksekaitse faktor võiks olla suurem kui 30. Päikesekaitsetoodet valides tuleb jälgida, et näol ja kehal kasutatakse üldiselt erinevaid tooteid. Üks uudsematest toodetest päikesekaitsevahendite seas on Bionike mist kaitsev näosprei, mis aitab nahka kaitsta keskkonna agressorite vastu nagu UV-kiirgus ja saasteained, mis kõik põhjustavad oksüdatiivset stressi. Toode on ideaalne väsinud, dehüdreeritud ja tuhmile nahale. Spreid võib kasutada mitu korda päevas või lõpetada sellega oma hommikuse ilurutiini, pihustades seda meigi peale.

6. C-vitamiin paneb naha särama

Kiire elutempo juures võib toitumine unarusse jääda. Põhiliseks nahavitamiiniks on C-vitamiin, mis aitab muuta nahka nooruslikumaks ja jumet kaunimaks. Rohkelt C-vitamiini sisaldavad näiteks kibuvits, astelpaju, paprika, mustikad, mustsõstrad, murakad, pohlad, maasikad, tsitruselised, kiivid, punased sõstrad, kapsas, brokoli, porrulauk, kaalikas, tikrid, vaarikad, tomat, lillkapsas, jpm. Heaks C-vitamiini allikaks on ka kõik rohelised lehtköögiviljad (sh salatid, spinat, jm) ja toitudele lisatavad rohelised maitsetaimed. Võiksid kindlasti lisada ka C-vitamiini sisaldavat seerumit, mis annab veelgi kiiremini tulemust. Filorga C-vitamiini seerum toetab kollageeni tootmist ja paneb naha särama. Põneva kasutuskogemuse annab kindlasti ka SVR Hydracid C50 sära andev vaht-mask. Kiidetud on ka erinevaid Sesderma C-vitamiini sisaldavaid tooteid.

Copy
Tagasi üles