Klaas punast veini pärast stressirohket päeva leevendab pingeid, aga miks?
Punane vein leevendab stressi, kuid mitte tänu alkoholile
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buffalo Ülikooli teadlaste uuringu kohaselt ei ole keskne mõju alkoholil, vaid hoopis punases veinis, täpsemalt viinamarja kestades ja seemnetes sisalduvas aines, vahendab ERR teadusportaal Novaator.
Stressi leevendav aine on resveratrool ning keemiliselt suudab ta ajus pärssida stressi ja depressiooni vallandava ensüümi toimet. Buffalo ülikooli teadlaste praegune uuring näitab aga seda, kuidas resveratrool mõjutab neuroloogilisi protsesse ehk miks resveratroolist võib olla leevendust stressile, ärevusele ja depressioonile.
Loe uuringu kohta rohkem portaalist Novaator.