Punane vein leevendab stressi, kuid mitte tänu alkoholile

Kasulikku ainet leidub viinamarjade kestades ja seemnetes.

FOTO: Wieslaw Jarek / PantherMedia / Wieslaw Jarek

Klaas punast veini pärast stressirohket päeva leevendab pingeid, aga miks? 

Buffalo Ülikooli teadlaste uuringu kohaselt ei ole keskne mõju alkoholil, vaid hoopis punases veinis, täpsemalt viinamarja kestades ja seemnetes sisalduvas aines, vahendab ERR teadusportaal Novaator

Stressi leevendav aine on resveratrool ning keemiliselt suudab ta ajus pärssida stressi ja depressiooni vallandava ensüümi toimet. Buffalo ülikooli teadlaste praegune uuring näitab aga seda, kuidas resveratrool mõjutab neuroloogilisi protsesse ehk miks resveratroolist võib olla leevendust stressile, ärevusele ja depressioonile.

Loe uuringu kohta rohkem portaalist Novaator.

Tagasi üles