Pelgulinna sünnitusmaja sai ülemaailmse tunnustuse

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Beebisõbralik haigla lähtub põhimõttest, et rinnapiim on beebile parim ning et haiglas on tagatud võimalused rinnaga toitmise alustamiseks ning jätkuvaks edukaks imetamiseks.
Beebisõbralik haigla lähtub põhimõttest, et rinnapiim on beebile parim ning et haiglas on tagatud võimalused rinnaga toitmise alustamiseks ning jätkuvaks edukaks imetamiseks. Foto: Mitar gavric / PantherMedia / Mitar gavric

Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliinik ehk Pelgulinna sünnitusmaja sai beebisõbraliku haigla sertifikaadi, millega tunnustatakse haigla tööd rinnaga toitmise toetamisel ja edendamisel. 

Beebisõbraliku haigla algatus sai maailmas alguse 1991. aastal. Tegemist on UNICEFi ja Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ühisliikumisega, mille eesmärk on kaitsta, edendada ja toetada rinnaga toitmist. Beebisõbralik haigla lähtub põhimõttest, et rinnapiim on beebile parim ning et haiglas on tagatud võimalused rinnaga toitmise alustamiseks ning jätkuvaks edukaks imetamiseks.

Pelgulinna sünnitusmaja ämmaemandusjuht Heli Rannu ütles, et sünnitusmaja on järjepidevalt astunud samme beebi-, ema- ja peresõbralikumaks muutumiseks. Beebisõbraliku haigla sertifikaat annab tunnistust sellest, et haiglas järgitakse ülemaailmselt tunnustatud põhimõtteid nii ema kui lapse parima tervise ja heaolu tagamiseks.

«Meil on kõikide mugavustega kodune sünnitustuba, mugavad peretoad, samuti perepalatid vastsündinute intensiivraviks, lisaks võimaldame keisrilõike teel sündinud beebidel olla operatsioonijärgselt kohe ema või isaga kontaktis. Kõik see toetab vastsündinute ja lapsevanemate parimat kohanemist uue olukorraga ning aitab emal alustada imetamist juba lapse esimestel eluhetkedel,» ütles Rannu.

Oluline on ka emade teavitamine rinnapiima vajalikkusest ja oskus emasid sel teemal nõustada, mis omakorda nõuab meditsiinipersonali pidevat koolitamist vajalike vilumuste saamiseks.

Sünnitusmaja vastavust beebisõbraliku haigla põhimõtetele hindas sotsiaalministeeriumi juurde moodustatud rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee koostöös terviseametiga käesoleva aasta esimesel poolel. Beebisõbraliku haigla sertifikaat kehtib viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles