Perearst Narva linnapeale: psüühilise erivajadusega inimestest palju ohtlikumad on teie linna alkoholi- ja narkosõltlased (1)

PM Tervis
Copy
«Kui nüüd rääkida psüühilisest erivajadusest, siis tegemist võib olla näiteks sügavas depressioonis oleva inimesega, kes ei suuda enda eest hoolitseda,» kirjeldas perearst inimesi, kellel võib keskust vaja minna.
«Kui nüüd rääkida psüühilisest erivajadusest, siis tegemist võib olla näiteks sügavas depressioonis oleva inimesega, kes ei suuda enda eest hoolitseda,» kirjeldas perearst inimesi, kellel võib keskust vaja minna. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

AS Hoolekandeteenused soovib Narva rajada erihooldekodu psüühilise erivajadusega inimestele, kuid linnapea Aleksei Jevgrafovi hinnangul peaks erihooldekodu asuma linnast väljas, kuna muidu võivad haiged inimesed hakata vabalt linnas ringi jalutama, vahendab ERR.

«Lugupeetud linnapea! Teie linnas jalutab täiesti vabalt ringi tuhandeid, isegi kümneid tuhandeid haigeid inimesi. Ja väga-väga paljudel neist on vaimse tervise probleemid!» toonitas perearst Karmen Joller sotsiaalmeedia postituses.

«Kui nüüd rääkida psüühilisest erivajadusest, siis tegemist võib olla näiteks sügavas depressioonis oleva inimesega, kes ei suuda enda eest hoolitseda. Või kerge vaimse alaarenguga inimesega, kes vajab tuge nt rahadega ümberkäimisel või kes peab õppima, et kõiki inimesi ei saa usaldada,» sõnas perearst.

«Väga harva on vaimse erivajadusega inimene tõepoolest ohtlik, kuid sellist inimest teie linna loodavale toetatud elamise teenusele ei lasta.

Palju ohtlikumad on teie linnas elavad alkoholi- ja narkosõltlased, ja neid on pehmelt öeldes rohkem kui 24. Kas saadate nad linnast välja?

Soovitan tõsiselt teil end veidi harida, enne kui enda jaoks võõral teemal sõna võtate - praegu olete küll rumalasse olukorda sattunud,» tõdes Joller.

Perearst tõi välja Põhjaranniku kahe aasta taguse artikli, kus kirjutatakse, et Narvas kasvab psüühikahäiretega inimeste hulk vaatamata linnaelanike vähenemisele. Loos nenditi, et psüühikahäireid põdevate 18-65aastaste tööealiste narvalaste arv oli viimase kolme aastaga kasvanud 528-lt 625-le, nõrgamõistuslike hulk 171-lt 219-le.

Diagnoositud psüühikahäiretega laste ja noorte arv oli kasvanud 25-lt 46-le, vaimse alaarenguga laste ja noorte hulk 13-lt 21-le.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles