Šokk tervele perele: kuueaastasel poisil diagnoositi munandivähk

PM Tervis
Copy
Munandivähk kimbutab sageli noori mehi, tavaliselt siiski mitte lapsi.
Munandivähk kimbutab sageli noori mehi, tavaliselt siiski mitte lapsi. Foto: Olena Markova / PantherMedia / Olena Markova

Pereema Nicola Barksby sõnul tuli poja munandivähi diagnoos nagu välk selgest taevast. «See on ootamatu isegi täiskasvanute puhul, rääkimata siis kuueaastasest poisist,» tõdeb ta.

Kui Nicola maikuu lõpus poega pesi, märkas ta, et Jake`i üks munand on teisest suurem, kirjutab Mirror. Vanemad viisid Jake`i arsti juurde, kes soovitas neil minna haiglasse nii kiiresti kui võimalik.

Vaid nädal hiljem opereeriti Jake`i munandit, et eemaldada viie sentimeetrise läbimõõduga vähkkasvaja. «Kõik juhtus nii kiiresti,» sõnab Nicola. «Jake ei kogenud valu ega olnud haige, probleemist andis vaid märku munandi suurus. Sellist asja ei oota üldse.»

Kuna arstidel oli kartus, et vähk võib olla levinud, pidi poiss läbi tegema veel ühe operatsiooni. Selle käigus võeti koeproov, et teha kindlaks, kas teine leitud mügarik on pahaloomuline või mitte. Õnneks osutus see healoomuliseks.

Välistamaks aga vähi naasmist, peab poiss läbima 22 nädalat kemoteraapiat.

Pereema tõdeb, et vähiosakonnas poeb hinge kurbus, sest seal näeb teisigi lapsi. «Vähk muudab su elu. Me võtame päev korraga,» tunnistab ta.

Jake on aga vapper ja täidab vastu hakkamata arstide korraldusi.

Tema prognoos on hea. «Munandivähk on tema eas äärmiselt haruldane, aga õnneks avastasime selle piisavalt vara,» hoiab ema positiivset ellusuhtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles