Katse: kas näo eest hoolitsedes saab ühtlasi päästa planeeti? (1)

Liisa Aavik
, Suvereporter
Copy
Triin vahetas tavapärase näohooldusrutiini planeeti säästa aitava alternatiivi vastu ja sai teada, milline on tulemus.
Triin vahetas tavapärase näohooldusrutiini planeeti säästa aitava alternatiivi vastu ja sai teada, milline on tulemus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Aina enam seisab kirju poeriiuli ees inimesi, kes ei vali endale kosmeetikat mitte ainult toote tõhususe põhjal, vaid vaatab ka seda, et selle ühekordne plastpotsik ei jääks planeeti prügistama. Mis on oma näo eest hoolitsemisel kõige tähtsam ja kas tooted saab poest ilma plastita kätte, selgitavad nahaarst Kadi Ristal ja kosmeetik Evelyn Velström. Appi tuli katsejänes Triin Tiisler, kes proovis jäätmevabu tooteid.

Esiotsa selgub, et kosmeetikariiul ei ole üldse see koht, kust naha tervis pihta hakkab. «Nahk peegeldab sisemust. Alustama peaks tasakaalustatud toitumisest ja eluviisist,» ütleb dermatoloog Ristal. Naha tervist soodustab teadlikum vee joomine, mida lihtsustab isikliku veepudeli kaasaskandmine. Süüa tuleks võimalikult värskeid toiduaineid ja kindlasti on tähtis magamine. Arsti sõnul tuleks vältida ka pikka ekraanide ees istumist, kuna sinine valgus kahjustab nahka. Füüsiline koormus, eriti aeroobne trenn parandab muuhulgas ka naha heaolu. Alles nüüd järgneb nahahügieen.

Millist näohooldust vajame?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles