Pühad on täiuslik aeg rääkida ülekaalulise lähedasega ebamugavast teemast

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaalulisus on probleemiks ka Eestis.
Ülekaalulisus on probleemiks ka Eestis. Foto: Liis Treimann

Terviseekspertide hinnangul on jõulupühad täiuslik aeg, juhtimaks oma ülekaaluliste lähedaste tähelepanu nende tervisele.


Kuigi selline vestlus võib olla mõlema osapoole jaoks ebamugav ja -meeldiv, tuleks spetsialistide sõnul eelkõige mõelda rasvumise ohtlikkusele ja võimalikele kaasuvatele terviseprobleemidele, vahendas teadus.err.ee.

Kuigi rasvumisega seotud probleemidest on palju räägitud, näitab Suurbritannias tehtud uurimus, et kaalulangetamise soovitamine on siiski vastumeelne jututeema – 42 protsenti brittidest vanuses 18-24 eluaastat ei ütleks armastatud inimesele, et ta peaks kaalust alla võtma, kartes haavata tema tundeid.

Meeste hinnangul on kõige raskem kaalulangetust soovitada oma partnerile, naised kartsid sel teemal enim vestelda mõne lähedase sõbraga.

Eksperdid soovitavad aga pühade ajal tekkinud võimalust mitte maha magada: jõulude puhuks üle terve riigi kokku kogunenud pereliikmed ja sõbrad pakuvad delikaatseks vestluseks sobiva õhkkonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles