16 USA kooliõpilast sattus haiglasse, sest neile süstiti ekslikult insuliini

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Terve keha toodab insuliini ise ning see aitab toidust glükoosi rakkudesse viia.
Terve keha toodab insuliini ise ning see aitab toidust glükoosi rakkudesse viia. Foto: Robert Przybysz / PantherMedia / Robert Przybysz

16 USA Indiana osariigi õpilast viidi kohalikust keskkoolist haiglasse, kuna neile süstiti kogemata tuberkoloosi nahatesti ajal insuliini.

Indianapolises asuva McKenzie innovatsiooni ja tehnikakeskuse õpilased viidi kohalikku haiglasse ülevaatusele, sest neile süstiti ekslikult väike kogus insuliini, vahendab New York Post.  

Tuberkoloosi nahatestiga süstitakse naha alla 0,1 milliliitrit puhastatud valgu derivaati tuberkuliini. Vedelik süstitakse käsivarre alumisse ossa. Selle tulemusel tekib kahe või kolme päeva jooksul naha alla muhk, mille järgi on võimalik otsustada, kas tegu on latentse või aktiivse tuberkuloosinakkusega.

Kui tervele inimesele süstitakse insuliini, võib olenevalt doosist inimesel tekkida hüpoglükeemiline seisund ehk ebanormaalselt madal veresuhkur. Seisund võib tekitada higistamist, närvilisust, minestamist ja äärmuslikel juhtudel isegi krambihooge. Uudistekanalile pole teada, mis vea põhjustas ja miks õpilastele testi tehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles