Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmaja tähistab 215. juubelit

PM Tervis
Copy
Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmajas näeb igal aastal ilmavalgust üle 4000 lapse.
Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmajas näeb igal aastal ilmavalgust üle 4000 lapse. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Keskhaigla sünnitusmaja 215. aasta juubeli tähistamiseks korraldab Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliinik 4. oktoobril Radisson Blu Sky hotellis konverentsi «215 aastat sünnitusabi – mõõdetav ja mõõtmatu», millest võtab osa ligi 300 oma ala spetsialisti üle Eesti.

1804. aastal Tallinnas Ravi tänava territooriumil alustanud 6-kohalisest sünnitusosakonnast on tänaseks saanud Eesti suurim ja uuendusmeelsem Naistekliinik.

Naistekliiniku juhataja Brigita Tamme sõnul teevad arstid, ämmaemandad ja õed mõõtmatu pühendumise ja professionaalsusega oma igapäevatööd. «Naiste tervise hoidmine - raseduse jälgimine emadusnõuandlas, sünnituseks valmistumine perekoolis, üsasisese loote sünnieelne diagnostika perinataalkeskuses, sünnitusabi moodsas renoveeritud sünnitusosakonnas, vastsündinute kaasajastatud ravi, günekoloogilise tervise kontroll läbi elukaare, viljatusravi - see ongi meie kliinik tänapäeval.»

Keskhaigla sünnitusmajas näeb aastas ilmavalgust üle 4000 lapse, neist ligi 350 on enneaegset last. «Iga uue ilmakodaniku sünd on eriline ja meie personal on professionaalselt valmis noorte perede suurteks ootusteks. Meie kliinilise töö kvaliteedi näitajad on võrreldavad Euroopa tipphaiglatega. See kvaliteet on aastatepikkuse süstemaatilise ja järjekindla arengu rõõmustav tulemus,» kommenteeris Tamm.

Vastsündinute imetamise edendamine, vanemliku hoole ja armastuse igakülgne toetamine on toonud ITK Naistekliinikule Beebisõbraliku haigla tunnustuse.

Väga enneaegselt sündinud lapsukeste edasise elukvaliteedi üheks oluliseks garantiiks on doonorrinnapiim. Selle pakkumiseks on ITK Naistekliiniku vastsündinute osakonna juurde loodud Eestis ainulaadne emapiimapank. «Tänase juubelisündmuse valguses saan tänada kõiki heatahtlikke ja abivalmis rinnapiima doonoreid,» lisas Tamm.

Mõõdetavad on meie töö kvaliteet, tulemused ja arengud - sünnitusabi on ja jääb,» toob kliiniku juht Brigita Tamm välja sünnitusmaja juubeliks korraltatud konverentsi põhisõnumina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles