Ida-Viru keskhaigla hakkab osutama psühhiaatrilisi teenuseid täiskasvanutele

PM Tervis
Copy
Pöördumisel registreeritakse soovija vaimse tervise õe vastuvõtule, mis eelneb psühhiaatri või psühholoogi vastuvõtule. Vaimse tervise õe esmasele vastuvõtule saab registreerida ka üleriigilises digiregistratuuris.
Pöördumisel registreeritakse soovija vaimse tervise õe vastuvõtule, mis eelneb psühhiaatri või psühholoogi vastuvõtule. Vaimse tervise õe esmasele vastuvõtule saab registreerida ka üleriigilises digiregistratuuris. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Ida-Viru keskhaigla alustab tänasest Kohtla-Järvel Järve tervisemajas täiskasvanute ambulatoorsete vastuvõttudega psühhiaatria valdkonnas.

Septembris alustas psühhiaatria vanemarstina tööd dr Tuuliki Hion, kelle esimeseks tööülesandeks oli ambulatoorsete vastuvõttude käivitamine. Lisaks vanemarstile alustavad tööd vaimse tervise õde ja kliiniline psühholoog. Koostööd tehakse sotsiaaltöötajate, füsioterapeutide, SA TÜK kliinikumi ja  teiste kliinikute vaimse tervise meeskondadega ning Ida-Viru keskhaigla teiste kliinikute ja teenistustega.

Pöördumisel registreeritakse soovija vaimse tervise õe vastuvõtule, mis eelneb psühhiaatri või psühholoogi vastuvõtule. Vaimse tervise õe esmasele vastuvõtule saab registreerida ka üleriigilises digiregistratuuris.

«Mainitud töökorraldus võimaldab ravimeeskonnal juba enne patsiendi jõudmist psühhiaatri vastuvõtule hinnata ravi ja uuringute vajadust ning teha koostööd spetsialistide vahel ilma patsienti jooksutamata,» selgitas dr Hion. Ta lisas: «Vaimse tervise õde on raviprotsessi keskne isik. Ravimeeskonna töö on planeeritud selliselt, kui soovija on juba alustanud koostööd, siis kohtumiste vahelised ajad oleksid mõistliku pikkusega.»

Ida-Viru keskhaigla on tegevuspiirkonnas vastutav tervishoiuteenuse osutaja. Psühhiaatriliste teenuste osutamist alustati 2014. aastal Ida-Virumaa laste ja noorte vaimse tervise keskuse käivitamisega. Psühhiaatriliste teenuste valikut laiendati 2018. aastal sõltuvusprobleemidega noorukite ravikeskuse «Torujõe noortekodu» töö käivitamisega. Eesmärgiks on täismahuline psühhiaatriateenuste ehk lisaks ambulatoorsetele ka statsionaarse ja erakorralise psühhiaatrilise abi osutamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles