Arst kõrvaldati ametist pärast näota beebi sündi

PM Tervis
Copy
Arst ei olnud märganud jäsemete ja pea väärarenguid mitmete loodete puhul. Pilt on illustratiivne.
Arst ei olnud märganud jäsemete ja pea väärarenguid mitmete loodete puhul. Pilt on illustratiivne. Foto: Inigo Quintanilla/PantherMedia / Inigo Quintanilla

Portugali sünnitusarst kõrvaldati töölt, kui beebi sündis ilma nina ja silmadeta, samuti osata koljust.

Dr Artur Carvalho kõrvaldati hoolimatuse tõttu. Lisaks eelmainitud juhtumile tulid ilmavalgele ka teised, rohkem kui viimase kümne aasta jooksul arsti tegevuse osas tekkinud kaebused, vahendab MSN Europe.

Rodrigo sündis 7. oktoobril São Bernardo haiglas Lissaboni lähistel. Ta vanemad olid käinud doktor Carvalho juures kolmel ultraheliuuringul – arstil ei tekkinud loote tervisliku seisundi osas ühtegi kahtlust.

Last ootav ema käis kuuendal raseduskuul ka neljandal ultraheliuuringul, sedapuhku teises kliinikus. Seal tehtud 5D uuringu käigus tõstatati võimalus, et lapsel võib olla väärareng.

Ultraheli teinud spetsialist selgitas, et mõni osa loote näost ei ole nähtav. Pärast Rodrigo sündi tulid ebanormaalsused lõplikult ilmsiks ja ta vanematele öeldi, et beebi oodatav eluiga saab olema vaid mõned tunnid.

Vanemad esitasid esimesed ultraheliuuringud teinud dr Carvalho peale kaebuse. Praegu on arsti vastu kokku esitatud kuus kaebust, milles vanemad väidavad, et arst ei suutnud tuvastada nende beebide terviseprobleeme looteeas. Ühel juhul sündis beebi moondunud näo ja jalgade, samuti tõsise ajukahjustusega. Praegu kaheksa-aastaseks saanud laps ei suuda pärast ohtraid operatsioone seni käia ega rääkida.

Arstil keelati tegevus kuueks kuuks, mil käib juhtumite uurimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles