Eesti elanikud võiksid süüa praegusest kordades rohkem kala, selgub Eestis müüdavate kalatoodete ja kala elavhõbedasisaldust hinnanud teadlaste töös, kirjutab ERR Novaator.
Millistes Eesti kalades leidub kõige vähem elavhõbedat
«Elavhõbeda mõttes ei tasu tekitada ilmaasjata paanikat. Läänemerest püütud kala võib julgelt süüa. See on üsna selge. Kui hakata sööma hästi palju tuunikala, võib ületada piirnormi üpris lihtsalt, sest neis on elavhõbeda sisaldus päris suur. Õnneks ei kannata meil seda kala kõrge hinna tõttu väga palju süüa,» selgitas ERR Novaatorile Mart Simm, Tartu Ülikooli merebioloogia vanemteadur.
Eestis söödavate kalade elavhõbedasisaldusest loe lähemalt ERR Novaatorist.