Äärmuslikult ülekaalulise naise elu ja tervise päästis keele eemaldamine

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Costa peale riskantset keele eemaldamise operatsiooni.
Costa peale riskantset keele eemaldamise operatsiooni. Foto: kuvatõmmis DailyMail

35-aastase New Yorkist pärit naise ellu tuli ebatavaline ja elupäästev muutus peale neljanda staadiumi suuvähi diagnoosimist, mis jättis ta ilma 95 protsendist keelest. 

Keele kaotamine päästis naise elu ajal, mil ta kaalus peaaegu 294 kilogrammi. «Pidin natuke surema, et õppida elamist tõeliselt hindama,» rääkis Jen Costa, kes kaotas kahe ja poole aastaga peaaegu 225 kilogrammi, vahendab Fox News

Costa sõnul tundis ta valu suus 2015. aastal, tellides telefoniga toitu. Hambaarst pidas aga väikest valget muhku keelel viiruseks. Selleks ajaks, kui naine leidis arsti, kes tema kaebusi tõsiselt võtaks, oli tegu juba neljanda staadiumi rakukartsinoomiga. Haigus oli levinud lümfisõlmedesse ja kaela. Olenemata diagnoosist, keeldusid arstid naist tema ülekaalulisuse tõttu ravimast. Costa sõnul öeldi talle, et kiiritus ei pääse läbi kaelal oleva rasvakihi.

Noor naine hakkas kaalus juurde võtma peale autoõnnetust, mis sundis ta voodiravile. Costa veetis päevi kodus, tellides toitu ja ravides end iseseisvalt. Lõpuks võttis Costa 14 aasta jooksul juurde 158 kilogrammi.

Jen Costa kaal jõudis peale tõsist autoõnnetust ning kiirtoidu peal elamist peaaegu 300 kilogrammini.
Jen Costa kaal jõudis peale tõsist autoõnnetust ning kiirtoidu peal elamist peaaegu 300 kilogrammini. Foto: kuvatõmmis DailyMail

Naine leidis lõpuks arsti, kes oli nõus teda opereerima, kuid see tähendas 95 protsendi keele eemaldamist, mis taastati käenahaga. Niivõrd keerulise lõikusega riskis naine sellega, et veedab terve elu tilgutite ja hingamisaparaatide all. Siiski oli tema puhul tegu tõelise vedamisega ning Costa on isegi nõutu, kuidas tal õnnestus operatsioon üle elada.

Costa mahub oma endistesse pükstesse koos oma vanaemaga, kes teda haiguse ajal toetas. Naine võttis kahe ja poole aastaga alla peaaegu 225 kilogrammi.
Costa mahub oma endistesse pükstesse koos oma vanaemaga, kes teda haiguse ajal toetas. Naine võttis kahe ja poole aastaga alla peaaegu 225 kilogrammi. Foto: kuvatõmmis DailyMail

Nüüd toitub naine vedelast toidust ja on läbinud mitmeid operatsioone, et eemaldada liigset nahka, mis äärmuslikust kaalulangetusest alles jäi. Ta ei saa toitu maitsta ja närida. Kuigi naine rääkis, et tunneb puudust pitsast ja oma vanaema tehtud kanast, siis teab ta, et oleks end lõpuks surnuks söönud, kui vähki diagnoositud polnuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles