Ohtlik trend: mehed vigastavad meelega oma peeniseid sel veidral põhjusel

PM Tervis
Copy
Mehed seavad oma seksuaaltervise ohtu.
Mehed seavad oma seksuaaltervise ohtu. Foto: Shutterstock

Mehed tunnevad sageli peenise suuruse üle muret ning üritavad sageli oma suguelundit pseudoteaduslike ja ohtlike meetodite abil suurendada. Levima on hakanud uus trend ning uroloogid hoiatavad, et see võib rikkuda suguelu kogu eluks.

Tegemist on foorumites levinud meetodiga, mida nimetatakse lüpsmiseks, sest selle käigus venitatakse poolkõva peenist järskude liigutustega nii, et kudedesse tekivad väikesed rebendid. Selle tulemusel peaks paranemisel tekkima armkude ning mehed loodavad, et see annab nende peenisele suurust juurde. Uroloogid aga hoiatavad, et selle muutuse märkamiseks kuluks aastaid, muidugi kui suguti sellise kahjustamise tagajärjel üldse veel toimib.

Korduv peenise rebestamine kahjustab kudesid ja peenise veresooni, mille tulemusel võivad tekkida erektsioonihäired. Kui veresooned on kahjustada saanud, ei pruugi veri jõuda peenisesse piisavas koguses või piisavalt kiiresti. Samuti võib muutuda peenise kuju – vigastamisest tekkinud kõverused ja kumerused peenisel võivad viia valuliku vahekorrani ning takistada erektsioonide tekkimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles