Apteegireformi osas tehti kompromissettepanek

PM Tervis
Copy
Ravimid.
Ravimid. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Eesti Apteekide Ühendus (EAÜ) kutsus tänaseks kokku Proviisorite Koja ja Apteekrite Liidu esindajad, et leida ühisosa, mis hoiaks ära apteekide mass-sulgemise nelja kuu pärast.

EAÜ juhi, proviisor Timo Danilovi sõnul on apteegireformiga seotud aruteludes kõige olulisem keskenduda ravimite kättesaadavuse tagamisele. «Apteegireformiga seotud diskussioonid on muutunud sedavõrd tuliseks, et tihtilugu unustatakse ära patsientide heaolu, mis peaks olema kõige keskmes. Uuringute kohaselt on inimeste rahulolu apteegiteenusega väga kõrge ning seepärast on arusaamatu, miks on vaja toimivat süsteemi muuta,» sõnas Danilov.

Kuna valitsuskoalitsioon on seaduse uuesti avanud, siis pakkus EAÜ välja kompromissettepaneku, mille kohaselt saavad tänased mitteproviisorist omanikud jätkata tegevust, kuid kõikidele uutele apteekidele kohaldub proviisoromandi nõue. «Selline ettepanek on rahvatervise huvides, hoiab ära apteekide mass-sulgemise ning tagab ravimite kättesaadavuse. Levitatakse müüti, et EAÜ pakutud lahendusettepanek on turulukk. Tegelikkuses annab see aga võimaluse laienda proviisorapteekidel ning paneb turu lukku hoopis ketiapteekidele,» ütles Danilov.

EAÜ loodab, et tänasel kohtumisel jõuavad osapooled ühisosa ja lahendusteni.

Eesti Apteekide Ühendus (EAÜ) on mittetulundusühing, mis esindab umbes 300 Eesti apteeki, sealhulgas BENU, Terve Pere Apteegi, Südameapteegi ja Euroapteegi apteeke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles